Mennyire hiteles ez a suli?
Erről van szó: [link]
Elvileg 1 vagy 2 év alatt is lehet már érettségi vizsgát tenni, mindez online. Szeretném letenni az érettségit, mert már 19 évesen nem ártana. :D (eddig dolgoztam).
Hát nem tudom, elég sok tárgyi tévedés van a leírásban, és az sem derül ki, hogy mennyibe kerül így a dolog. Mert ez nem ingyenes képzés.
Hány osztályod van meg, szakmád van, ha igen mi? Attól függ, hogy 1 vagy 2 év alatt lehet letenni az érettségit (ezt jogszabály határozza meg, nem az iskola).
Vannak ingyenes iskolák is erre.
Nappali képzés nem jöhet szóba?
Ha csak 8 osztályod van, akkor legrövidebb 2 év alatt lehet megcsinalni az érettségit, 1 évre nem lehet rövidíteni.
Azt elárulod mennyibe kerül itt a képzés?
Én úgy tudom, hogy alapból 4 év.
Esetleg tudod, hogy hogyan lehetne 2 év alatt?
Alapból 4 év, persze.
De felnőtt képzés esetén nem kell 4 évet tanulni, 2 év alatt elvégezhető a képzés + az érettségi lerakása.
Nekem ez furcsa. Olyan esti tagozatos iskolák léteznek, ahol egy év alatt két tanévet megtudsz csinálni, így ha neked 8 osztályod van meg, akkor legkorábban 2 év alatt szerezhetsz érettségit, de 1 év alatt biztosan nem. A tananyag is rengeteg. Oké, nyilván nem annyi, mint egy egyetemen, de 4 év tananyagát plusz az érettségire felkészülést nem lehet egy tanévbe belesűríteni, ráadásul úgy, hogy ha beiratkoznál és már egy év után érettségiznél is, akkor az a tanév csak áprilisig tart, mert utána érettségi. Ilyen nincs....
Én felnőttképzésre járok, jövőre estin leszek, most távoktatáson vagyok, már az én fejemben is megfordult, hogy egy év alatt 2-t csinálok meg, de az is nagyon nehéz, úgyhogy inkább hagytam. Nem tudom neked mik a terveid, de én akarok továbbtanulni, ha te nem, akkor a jegyek nem számítanak, csak menj át, viszont még úgy is szinte lehetetlen lenne 4 évnyi tananyagot 1 év alatt megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!