ELTE osztatlan tanári szak vélemények?
Sziasztok!
Angol-matek szakos tanárnak jelentkeztem az ELTE-re, viszont csak másodiknak jelöltem meg. Nyárig még van időm eldönteni, hogy szeretnék-e változtatni a sorrenden és esetleg ezt venni az első helyre, de addig is információkat gyűjtök.
Tehát az elsődleges kérdés, hogy mik a tapasztalataitok az angol/matek oktatásról az ELTE-n?
Milyen az egyetemi légkör, közösség?
Mennyi órátok van egy nap/héten és hogyan épül fel az órarend? (bár azt láttam, hogy jóval több matekos tárgy van, mint angol)
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Simaliba, tanulni kell persze, de annyira nem lehetetlen, lesz egy jó szakmád, aztán lehet majd netto 200 ért a sok gyerek között próbálni órat tartani.. Minden nap ugyanazt elmondani... Valami normalis szak nem volt tervben? Pl jogi, orvosi, vaalmi gazdasagtudomány? Kereskedelem, marketing?
Aki a matekot érti, az peedig finoman szólva sem normális, az angol egy tök jó, használható tárgy.
Az angolról tudok nyilatkozni, szerintem nagyon minőségi. Nem szívatnak halálra, de nagyjából használható a tudás, amit kapsz (irodalom, töri, nyelvészet, módszertan).
Egy dolog lehet szívás: az ingázás a PPK, a BTK és a TTK között. De ez orvosolható, ha jól meg tudod szervezni a napjaid (pl hétfő-kedd TTK, többi nap BTK-PPK).
Én ajánlom, ha esetleg nem jön be, akkor az egyik tanári szakod megváltoztathatod vagy átmehetsz az egyikből BA-ra, ha mégse akarsz tanár lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!