Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek melyik a könnyebb...

Szerintetek melyik a könnyebb hangszer egy abszolút kezdőnek? Gitár vagy zongora?

Figyelt kérdés

2021. márc. 9. 16:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én mind a kettőt tanultam továbbra is azt mondom a gitár könnyebb, mondom ezt annak ellenére hogy a zongora közelebb áll a "szívemhez"
2021. márc. 9. 17:37
 12/23 anonim ***** válasza:
11 folyt: ok, elképzelhető egy boci boci tarka szintíg könnyebb a zongora de onnan aztán meredeken nő a tanulási görbe és idő
2021. márc. 9. 17:44
 13/23 Mojjo ***** válasza:
100%

@12: Mint ahogy a gitárnál is.

Én nem gondolom amúgy, hogy bármelyik könnyebb lenne a másiknál. Megfelelően, ízlésesen, a zeneiségre figyelve játszani mindkettőn nehéz. (Én is tanultam mindkettőt. Illetve kb 15 éve napi 2-3-4 óra gyakorlás a napjaim része azóta is.)

2021. márc. 9. 17:53
 14/23 Mojjo ***** válasza:
100%
@9: Valószínűleg nem érted a problémát. Ha szerelem egy hangszer, akkor nem gondolkozik az ember azon, hogy mennyire könnyű, vagy sem, meg mikor jön sikerélmény. Akkor az az élmény, hogy valamilyen hang kijön a kezünk alól. Ha azon kell gondolkozni, amin te teszed, akkor valami félresiklott. Persze, megpróbálhatod. De érdemes átgondolnod a motivációidat.
2021. márc. 9. 17:56
 15/23 Mojjo ***** válasza:
100%

De tudod mit? Igazad van, nem az én dolgom, hogy kit mi motivál, meg nem is ezt kérdezted. Szóval elnézésedet kérem és felelejtsd el, amit írtam. Kivéve az ontopic részt.

Nem gondolnám, hogy bármelyik könnyebb, vagy nehezebb a másiknál. Meg egyéni adottságoktól is nagyon függ, ki melyiket találja könnyebbnek.

2021. márc. 9. 18:24
 16/23 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem a gitár kicsit nehezebb. De igazán jól játszani mind a két hangszeren 10+ év gyakorlás.
2021. márc. 9. 18:46
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Naszóval, írom én ezt úgy, hogy gitáros/basszeros/billentyűs múltam és jelenem is van.

Na, Mojjonak elgurult a gyóccere, ilyet se láttam még, csak amikor velem kellett faszkodni :D

Válasz 1: a zongora sokkal nehezebb. Még soha nem láttam, hogy valaki felszállt volna a hetes buszra, hátán egy zongorával.

Éa akkor Válasz 2, ha olvasod és el tudtál idáig jutni, jön a fincsi valóság: ha már megszületett egy ilyen kérdés, megpróbálok jó választ adni. Persze egy kérdés lenne előbb, mennyire vagy öreg? Saját állításod, szóval nem szemétkedésből kérdezem. Amúgy soha nem lehetsz elég "öreg", hogy elkezdj valamilyen hangszert tanulni azért, hogy boldoggá tegyen a vele töltött idő.

A zongora ma már nem egyértelműen jelent egy böhöm monstrumot, legtöbben nem is a klasszikus hangszert értik alatta, hanem valamelyik inkarnálódot digitális változatát. Itt is megkülömböztetünk két/három alaptípust, úgymint kísérőautomatikás eszköz(villanycigány), szintetizátor, valamint digitális zongora. Mindegyikből igen bőséges a választék, igen sokféle billentyűzet típussal.

Ha szórakozni akarsz otthoni magányodban, akkor azt javaslom, vegyél egy automata kíséretes hangszert és toljad. Hozzákötheted egy számítógéphez és akkor már önálló produktumokat is létrehozhatsz, zeneszerezhetsz, dalokat írhatsz. Csak a példa kedvéért ez egy ilyen, ami már az első pillanattól boldogság, mert magától(is) nyomja: [link]

Gitározni szuper, de az első pillanat sikerélmény elmarad egy darabig. Készséget kell kifejlesztened rá, hogy egyáltalán megszólaljon a hangszer. Bundok mögött helyesen kell lefogni. El kell viselni a fájdalmat, amíg a tested hozzászokik a húrokhoz, megkeményednek az ujjbegyeid. A gitáron ráadásul nincs kiterítve a hangkészlet, mint a zongorán, épp ezért más felfogást igényel. A harmóniák sem úgy vannak, hogy megtanulsz hármat és abból tudod mindet-persze ilyen is van. A gitár egy végtelenített útvesztő atulajdonos számára. Először veszel egy akusztikust, látod, hogy megy. akkor már legyen elektromos, mert az milyen már... persze kell hozzá erősítő, kábel, hangfal és valami multieffekt, hogy úgy szóljon, mint annak a csávónak a kezében, aki/bárki... És akkor megpörgetik a kereket, mert egy gitár nem elég. Jönnek a prémium vágyak a prémium hangszerekért, amik prémium pénzekbe kerülnek. Van tovább is, de ennyi elég lesz :)

Konklúzió: oké, igazából nem ez a kérdés, de nem árt, ha tudod, minden hansgzeren tanulónak zongorázni is kell egy kicsit, mert ott van kiterítve az egész zene. Ráadásul ma már minden háztartás fel ven szerelve számítógépekkel, ami a legalapabb állapotában is zenei stúdió. Oda meg szükséges egy beviteli eszköz, amin fekete meg fehér billentyűk vannak.

2021. márc. 10. 08:09
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom h határozottan könnyebb a zongora. Gitárral kezdőként iszonyú szpás. Emlékszem még rá. Persze zongorával is, de ott legalább ha leütsz egy hangot, akkor az le van ütve. Az gitározzon akit kifejezetten a gitározás érdekel. Ha csak úgy hangszeren tanulni akarsz, meg valamennyire érdekel a zene, akkor egyértelműen a zongora.
2021. márc. 10. 16:30
 19/23 A kérdező kommentje:
29 éves. Valaki kérdezte
2021. márc. 10. 17:12
 20/23 anonim ***** válasza:
@17-es vagyok, én kérdeztem, hány éves vagy. Dupla annyi idős vagyok, mint Te. Több zenekarban tolom basszusgitáron, és most tervezem, hogy beszállok billentyűzni valami blues formációba. Szerinted, miről vagy lemaradva?
2021. márc. 10. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!