Egyetemistaként mikor kezdtél dolgozni gyakornokként?
Hány félévet tanultál egyetemen mielőtt szakirányú munkát, vagy gyakorlatot vállaltál volna?
Főleg a hivatalos érdekel, de megoszthatjátok azt is, ami nem volt teljesen az.
Írjátok le azt is, hogy milyen szak és hogy alap vagy mester képzés.
Érdekelne az is, hogy fizettek-e rendesen/csak jelképesen/csak a tapasztalat miatt mentél.
Azt is mondjátok, hogy ez mennyire lendített előre a karrieretekben.
Pénzügy és számvitel alapképzés. 2. félév utáni nyáron.
Hivatalos, gyakornoki munka.
Kapok rendes fizetést.
Mérnök alapszak.
4 félév után mondhatni jelképes (minimálbérnél kisebb) összegért dolgoztam pár hetet nyáron. Ezt még szinte hobbiból, nem lett volna kötelező, de nem is volt egy túl megerőltető dolog. Harmadév utáni nyáron már rendes fizetést kaptam a kötelező szakmai gyakorlatra. Jelenleg a szakdogámat írom, mellette részmunkaidőben dolgozom, szintén rendes fizetésért. Home office, órabérben, a mostani helyzetben ez nagyon kényelmes. A jelenlegi munkahelyemen mondták is, hogy kifejezetten előny volt, hogy a kötelező előtt is dolgoztam, pedig tényleg pár hétről van szó, nem egész éves egyetem melletti munka volt.
Turizmus alapszak, 2. félév után kezdtem el dolgozni gyakornokként.
Kezdetben szállodában, majd légitársaságnál voltam irodában gyakornok, összeadva több, mint 1,5 évet töltöttem gyakornokoskodással. Most januárban záróvizsgáztam, nyáron vettek fel már teljes állásba (irodai munka, multi; inkább marketing jellegű feladataim vannak).
4-es vagyok, a szállodában és a légitársaságnál sem voltam agyonfizetve, a tapasztalatért és tudásért mentem. Utóbbinál volt 2x fizuemelésem, utána már egész jó órabérem volt.
A karrieremet mindenképpen előrelendítették ezek, a mostani pályakezdő full time pozimban eleve előnyben volt az, akinek volt már bármilyen szakmaibb jellegű előzetes tapasztalata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!