Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen képzettséggel lehet...

Milyen képzettséggel lehet valakiből pszichológiai profilalkotó?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam erről a szakmáról, és eléggé közel érzem magam hozzá, és szívesen tudnék meg róla többet is, viszont elég zavaros dolgokat találtam arról, hogy ehhez milyen képzettség kell. Valaki tudna ezzel segíteni?
2021. márc. 5. 08:42
 1/3 anonim ***** válasza:
52%
Pszichológus.
2021. márc. 5. 09:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Akkor csak sima pszichológus lennék
2021. márc. 5. 10:14
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha pszichológia alapszakot végzel, akkor viselkedéselemző leszel, ha mesterszakot is, akkor leszel pszichológus. Amit te leírtál, az viszont nem egy képzettség, hanem egy szakma. Magyarországon ez a munkakör gyakorlatilag nem létezik, így egzakt választ sem lehet adni. Tőlünk nyugatabbra, ahol már előrehaladottabb stádiumban van a pszichológia tudományos elfogadottsága a laikusok szemében is, ott vannak ehhez hasonló képzések és szakmák, de amennyire tudom, a legtöbb ilyen pozíció, ami túlmutat a véget nem érő adminisztráción, gyakorlatilag kihalásos alapon üresedik meg.
2021. márc. 5. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!