Milyen képzettséggel lehet valakiből pszichológiai profilalkotó?
Figyelt kérdés
Valahol olvastam erről a szakmáról, és eléggé közel érzem magam hozzá, és szívesen tudnék meg róla többet is, viszont elég zavaros dolgokat találtam arról, hogy ehhez milyen képzettség kell. Valaki tudna ezzel segíteni?2021. márc. 5. 08:42
2/3 A kérdező kommentje:
Akkor csak sima pszichológus lennék
2021. márc. 5. 10:14
3/3 anonim válasza:
Nem. Ha pszichológia alapszakot végzel, akkor viselkedéselemző leszel, ha mesterszakot is, akkor leszel pszichológus. Amit te leírtál, az viszont nem egy képzettség, hanem egy szakma. Magyarországon ez a munkakör gyakorlatilag nem létezik, így egzakt választ sem lehet adni. Tőlünk nyugatabbra, ahol már előrehaladottabb stádiumban van a pszichológia tudományos elfogadottsága a laikusok szemében is, ott vannak ehhez hasonló képzések és szakmák, de amennyire tudom, a legtöbb ilyen pozíció, ami túlmutat a véget nem érő adminisztráción, gyakorlatilag kihalásos alapon üresedik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!