Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gimnáziumban heti 5 angol...

Gimnáziumban heti 5 angol órával milyen nyelvvizsgát lehet szerezni?

Figyelt kérdés
2021. febr. 27. 18:32
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

Alapból semmilyet.

Olyat szerzel, amilyenre felkészülsz. Ha normális tanárod van, meg te is rendesen foglalkozol vele rendesen, ennyi órával még nulláról is illene azért eljutni egy középszintre 4 év alatt. De alapvetően rajtad múlik, tényleg, nem pedig azon, hány órád van.

2021. febr. 27. 19:35
 2/4 A kérdező kommentje:
és ha előtte van már alap angol ismeretem, akkor a felsőfok lehetséges?
2021. febr. 27. 19:38
 3/4 anonim ***** válasza:
90%

Akár anélkül is lehetséges, ha foglalkozol vele.

Ha igyekszel minél többet használni a nyelvet (pl filmek, sorozatok eredeti nyelven angol felirattal, angolul olvasol, stb.) meg még van heti 5 iskolai órád is, 4 év alatt csodákat lehet tenni.

2021. febr. 27. 20:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én általánosban és gimiben is angoltagozatra jártam. Ez azt jelentette, hogy általános felsőben négy évig, valamint középiskolában két évig heti öt angolom volt (utána is lett volna, de osztályozó vizsgát tettem, úgyhogy nem kellett bejárnom). A középfok szerintem lehetséges, de a felsőfokot én csak különtanárral tudtam letenni. Pedig nagyon sokat foglalkoztam vele, középiskola kezdete óta angolul olvasok, eredeti nyelven, angol felirattal nézek mindent. Az a baj, hogy felsőfokon előkerülnek olyan témák, amikkel a középiskolában nem igazán találkozol, legalábbis a mi könyvünkben nem volt benne. Lehet, hogy a nyelvtant megtanulod, de ha én magántanár nélkül mentem volna nyelvvizsgára, és megkérdezik, hogy mi a globális felmelegedés (nem csak a hatásai, hanem hogy pontosan mi az a folyamat, ami lezajlik), akkor fogalmam sem lett volna.
2021. febr. 28. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!