Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csinál egy konduktor?...

Mit csinál egy konduktor? Milyen a képzés?

Figyelt kérdés

2021. febr. 24. 08:17
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm elsőéves a Pető karon. Egy hét elmélet, egy hét gyakorlat váltakozik. A gyakorlat első félévben az iskolában volt, a második félévben az oviban van (lenne). Mindkettő nyilván a Pető-intézetben. A barátnőm szereti, de csak az menjen oda, aki tényleg, nagyon elhivatott.

Mert amiket mesélni szokott, nagyon kemény. Beteg gyerekekkel foglalkoznak, tehát nem egyszerű sem fizikailag és szerintem lelkileg sem mindenkinek.

Az iskolában nekik kellett a gyerekeket öltöztetni, etetni, wc-re kivinni, ott elintézni a dolgaikat, tornáztatni őket, ilyesmik. Viszont majdnem mindegyik gyerek egy tünemény az elmondottak alapján. Mosolyognak, nevetnek, viccelődnek.

Oviban még nem sokat volt, de ott is hasonló teendők vannak. Pelenkázni, etetni, foglalkozásokat tartani stb.

Szerintem aki gyerekekkel szeretne foglalkozni, és van benne elhivatottság, kitartás, annak jó, de én nem tudtam volna ezt a szakot választani annak ellenére, hogy szeretem a gyerekeket. Én azt ajánlom, hogyha lesz nyílt nap, mindenképpen érdemes ellátogatni, alaposan átgondolni, mert kívülről látva nagyon felelősségteljes és nehéz munkát végeznek.

2021. márc. 14. 07:34
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én oda jártam, de egy év után kiiratkoztam, mert rájöttem, hogy sajnos nem vagyok hozzá elég elhivatott. Tényleg kemény a képzés, viszont akik megtalálják ebben a helyüket, azok általában nagyon szeretik. Én azt javaslom, ha érdekel, beszélgess minél több emberrel a szakmában, szerintem segítene a döntésben.
2021. márc. 16. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!