Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Bölcsészettudományi területen...

Bölcsészettudományi területen van olyan képzés, ami megéri, amivel el helyet helyezkedni később?

Figyelt kérdés

Még biológiából vagyok jó, de azt annyira nem szeretem. Anyukám azt szeretné, ha egészségtudományi képzésre mennék, ő is egészségügyben dolgozik. Apukám tanár, de az semmiképp sem szeretnék lenni.

Nagyon humán beállítottságú vagyok, nem tudom elképzelni, hogy évekig olyat tanuljak, majd olyasmivel foglalkozzak, amit nem szeretek és nem érdekel. Főként az irodalmat és a nyelveket szeretem, valamennyire a történelem is érdekel, de nem tudom, hogy ezekkel mit lehetne kezdeni. Egy nyelvszak például önmagában nem sokat ér, nem?

Mindenhol azt hallom, hogy az összes bölcsész szak "büfé" szak és nem lehet megélni belőle.

Akinek van tapasztalata a témában, legyen szíves ossza meg velem 😊

18/L

2021. febr. 20. 15:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
29%
pontozzuk le a 9-est!
2021. febr. 22. 14:04
 12/17 anonim ***** válasza:
30%

Sejtettem betámadnak a bölcsészek akik nem tudják elviselni hogy teljesen fölöslegesen vannak egyetemen mert a végén úgyis a mekibe vagy burger kingbe kötnek ki. Ergo pénz pazarlás bölcsészeket képezni. Egy mérnöki szaknak sokkal több értelme van.

Üdv 1 mechatronikai mérnök hallgató.

2021. febr. 23. 14:32
 13/17 anonim ***** válasza:
59%
Xdd termeszetesen egy mernok hallago, ki gondolta volna... akkora egotok van, es leneztek mindent/mindenkit, mert ti realosok vagytok, es okoskodtok, es ereztetitek, hogy aki humanos az meg nem viszi majd semmire. De legyel elragadtatva magaddal te “mechatronikai mernok hallgato” (((nem vagyok bolcsesz, es nem is erdekel a bolcseszet)))
2021. febr. 23. 18:07
 14/17 anonim ***** válasza:
19%
Ezt nem tudom értelmezni légyszíves legközelebb használj ékezeteket is te szelíd okostojás.
2021. febr. 23. 18:17
 15/17 anonim ***** válasza:
58%
Elég baj, ha valamit nem tudsz értelmezni ékezetek nélkül :(( fő okostojás
2021. febr. 24. 00:19
 16/17 anonim ***** válasza:
40%

Nyelvszakok amúgy érdemesek. Nyugodtan legyél bátor: orosz-portugál, vagy svéd-kínai (ezek csak extrém példák voltak, de talán érted).

Ha ügyi vagy, meg valamit dolgozol a nyelvekkel egyetem alatt, aminek van is jövője (szal ne kasszázni menj el pls), akkor lesz munkád. Lehet még érdemes lesz valamit tanulnod, de azt majd úgyis látod. Légy nyitott.

2021. márc. 6. 01:26
 17/17 anonim ***** válasza:
29%

Persze, rengeteg helyen el lehet helyezkedni.

Politológus: KFC

Szabadbölcsész: Meki

Ha jól hallottam a Burger Kingbe mindenkit felvesznek, oda mindig érdemes menni. (enni is)

2021. ápr. 18. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!