Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Bölcsészettudományi területen...

Bölcsészettudományi területen van olyan képzés, ami megéri, amivel el helyet helyezkedni később?

Figyelt kérdés

Még biológiából vagyok jó, de azt annyira nem szeretem. Anyukám azt szeretné, ha egészségtudományi képzésre mennék, ő is egészségügyben dolgozik. Apukám tanár, de az semmiképp sem szeretnék lenni.

Nagyon humán beállítottságú vagyok, nem tudom elképzelni, hogy évekig olyat tanuljak, majd olyasmivel foglalkozzak, amit nem szeretek és nem érdekel. Főként az irodalmat és a nyelveket szeretem, valamennyire a történelem is érdekel, de nem tudom, hogy ezekkel mit lehetne kezdeni. Egy nyelvszak például önmagában nem sokat ér, nem?

Mindenhol azt hallom, hogy az összes bölcsész szak "büfé" szak és nem lehet megélni belőle.

Akinek van tapasztalata a témában, legyen szíves ossza meg velem 😊

18/L

2021. febr. 20. 15:14
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
*el lehet helyezkedni 😅
2021. febr. 20. 15:19
 2/17 anonim ***** válasza:
74%

Tény,hogy a bölcsész szakokkal nehezebb elhelyezkedni. De ettől még a büfé szak megnevezést elég degradálónak tartom, mert ott is rengeteget kell tanulni.

Ha jól meg tudsz tanulni egy rittkábban beszélt nyelvet (pl.: kínai, orosz...stb) azzal jó eséllyel lehet találni munkát nagyobb cégeknél.

De nem árthat ha elvégzel valami konkrétabb képzést is ami specifikusabb tudást ad egy bizonyos területen.

2021. febr. 20. 15:55
 3/17 anonim ***** válasza:
76%

jaj istenem a sok idióta amikor írja hogy büfészak, az annyira idegesítő... Ahelyett, hogy magukba néznének...

Egyébként fordító, tolmács lehetsz mondjuk, ha elmész nyelvi szakra, ami azért szerintem egy tök jó és megbecsülendő szakma :)

17/L

2021. febr. 20. 16:50
 4/17 anonim ***** válasza:
76%
3-nak! Igazad van, mert ez a büfészakozás már elég unalmas. Főleg olyanoktól,akiknek rálátásuk sincs a dolgokra.
2021. febr. 20. 17:03
 5/17 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Nem vagyok bölcsész szakos, de szerintem, de ezek is jók lehetnek:

*Szociológia Bsc+ survey statisztika és adatanalitika szak, ez az elején magyarosabb, humánosabb egy adat statisztikávál az Msc-ve viszont egy jó gazdasági diploma egész jó fizetéssel

* Szociológia Bsc+ társadalmi viselkedés elemzés szak Msc/ Kriminológia, ez inkább pszichológiás

Viszont, ha nyelszakra szeretnél menni, akkor arra menj, ha, olyan szakra mész, ami nem érdekel soha nem leszel kiemelkedő benne.

Nyelvszakkal is sok lehetőséged van, pl.: tolmács vagy fordító, ha szereted az irodalmat, de, ahogy előttem is írták nagyobb cégek is szeretnek felvenni, olyan embereket, akik különlegesebb (orosz, olasz, japán, kínai, arab stb. ) nyelven beszélnek nem csak angolul. HR-es is, lehetsz, akár egy Msc-vel.

Az égészségügyet nem ajánlom, hacsak nem ez minden vágyad, mert nem lesz tovább ünnepnap, hétvége, az izületeid, térded tönkremegy az állandó rohangálástól, el kell viselned a hozzátartotók kirohanásait, fenyegetéseit, ami az ápoló személyzeten csattan.

2021. febr. 20. 20:10
 6/17 anonim ***** válasza:
50%
#4 3-as voltam. köszi, jó tudni, hogy ez nem csak számomra felháborító :)
2021. febr. 20. 21:07
 7/17 anonim ***** válasza:
45%

Én meg ettől vagyok rosszul, amiket az 5-ös ír. Ezek NEM bölcsészettudományi szakok, helló! Hanem társadalomtudományi szakok. Szociológián pl. már alig van 1-2 humán tantárgy, 80%-a tömény matek meg statisztika, adatelemzés, stb.

Ha kimondottan bölcsész szakot keresel, amivel jól el lehet helyezkedni, akkor érdemes valami ritkább idegen nyelvet választani (pl. skandináv nyelvek, kínai, japán, orosz, stb.) Ezekkel multiknál nagyon jól lehet keresni SSC munkakörökben. De ha felveszel egy fordítói specializációt, akkor vállalhatsz mellette fordítást is, ezeken a nyelveken az szintén jól fizet. De akár taníthatsz is vele nyelviskolákban, felnőttoktatási képzőhelyeken, vállalhatsz magán tanítványokat. Tehát "mellékesre" is van bőven lehetőség.

A többi bölcsész szakkal is van, akinek szerencséje van, illetve elég ambíciózus ahhoz, hogy megtalálja a lehetőségeket, de ahhoz tényleg nagy elhivatottság kell, meg az hogy BA első félévétől kezdve tudatosan építs karriert. Szerintem inkább ezt kellene megtalálnod, hogy mi az, ami tényleg nagyon érdekel téged.

2021. febr. 21. 09:07
 8/17 anonim ***** válasza:
31%
7-esnek igaza van :)
2021. febr. 21. 11:43
 9/17 anonim ***** válasza:
29%
Nem nincsen jó bölcsész képzés mindegyik 1 nagy rakás sz@r ami csak arra lesz jó, hogy miután elvégezted elmenj szívni a mekibe vagy valami gyárba.
2021. febr. 22. 13:02
 10/17 anonim ***** válasza:
47%
9. Neked teljesen elment az eszed! Sötét paraszt vagy.
2021. febr. 22. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!