Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan készültetek fel az új...

Hogyan készültetek fel az új érettségire, ha az kellett a továbbtanuláshoz?

Figyelt kérdés

2017-ben érettségiztem, majd egyetemen tanultam és most ismételten gondolkozom a továbbtanuláson. Viszont akkor értelemszerűen csak olyan érettségiket csináltam meg, amikre akkor szükségem volt az adott szakra való bejutáshoz. Most már más területen is tanulnék, de azokra a szakokra nem nyerhetek feltételt, hiszen nincsen (megfelelő szintű) érettségim a felvételi tárgyakból. Tudom, hogy ennek nincsen semmi akadálya, jelentkezhetek érettségire, kifizetem és leérettségizek a kívánt tárgyból, a kívánt szinten. Viszont a felkészülés valahol aggaszt, mert hiába érdekelne egy adott szak, mégiscsak 4-5-6 éve tanultam utoljára az adott tárgyakat és ma már egyértelműen nem emlékszem semmire. Például kémiát utoljára 10. osztályban tanultam, akkor is középszinten és jelen pillanatban szinte lehetetlennek tűnik, hogy én letegyek egy jó százalékú emelt kémia érettségit.

Úgyhogy azokhoz szól a kérdésem, akik már bőven a középiskola után tettek érettségit, hogy mégis hogyan, mi alapján, mennyi idő alatt stb. sikerült felkészülniük és sikeres érettségit tenniük.

2021. febr. 17. 12:39
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem tanultam gimibe kémiát, és már érettségim után tettem egy újabb érettségit, csak kémiából. 10 hónap alatt készültem fel és 75% lett az emeltem (nem a legjobb, de szerintem ha 10 hónap alatt ennyi megoldható, akkor 1 év alatt akár 90<-it is elérhet valaki).

Én azt csináltam (és csinálom most is, mivel most meg bioszból fogok emeltezni), hogy végignéztem a könyv tematikáját és aszerint haladtam. Amikor befejeztem egy témakört, feladatokkal gyakoroltam be. Neten is csomó feladatot kerestem, minél többet csinálsz meg, annál hatásosabb. Novemberben kezdtem el és mostanra fejeztem be az összes témakört. Tűzd ki célul, hogy mikorra akarsz kész lenni egy könyv fél anyagával és akkor tudod nagyjából mikorra fejezed be az egészet, és hagyni kell még legalább 1,5 hónapot gyakorlásra a vizsga előtt.

2021. febr. 17. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!