Így is többlet pontnak számít az emelt érettségi?
Nézd, az a szabály, hogy vagy érettségi eredmények alapján történik a pontszámítás, vagy pedig a diploma minősítése alapján. Vagy az egyik, vagy a másik. Ha az érettségi alapján, akkor nem számít a korábbi diplomád, ha pedig a diploma alapján, akkor pedig érdektelen az érettségi, ideértve az emelt szintű érettségit és az arra járó többletpontot is. Ezt leszámítva azonban jogosult vagy többletpontra (pl. az említett nyelvvizsga miatt), de nem az érettségihez köthetően.
Én ez ügyben már hosszasan leveleztem a felvivel, mert nekem is az volt a tervem, hogy a 4-es diplomámra ha kapok 370 pontot, akkor egy min. 45%-os magyar és egy min. 45%-os történelem emelt szintű érettségivel megvan a maximális 100 többletpontom, és jelentkezem állami támogatott jogász képzésre 470 ponttal. De így ez nem lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!