Az NKE-RTK-ra melyik gimnázium tudna a legjobban felkészíteni?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Most felvételiztem, sikerült egy elég jó pontot írnom (75), és szeretnék egy erős, de jó gimnáziumot választani a továbbtanuláshoz. Kiskorom óta rendőr szeretnék lenni, és minden álmom bekerülni az NKE-RTK-ra. Melyik gimnáziumot tudnátok ajánlani Budapesten és környékén, ahol megfelelően fel tudnak készíteni az emelt magyar(vagy)töri érettségire és a rendőri pályára egyaránt? Köszönöm a válaszokat előre is.2021. febr. 14. 23:25
1/8 anonim válasza:
NKE a legaljább egyetem, szóval mindegy milyen gimiből mész
2/8 anonim válasza:
1-es, ennek nézz utánna egy kicsit
3/8 anonim válasza:
Ja, bocs, a Gábor Dénes gyermekmegőrzőnél eggyel jobb, akkor csak majdnem a legaljább.
4/8 anonim válasza:
Bármelyik közepes vagy jobb gimnáziumban fel tudsz készülni az emelt érettségire, szóval ez így elég nehéz kérdés. Ami nehezebb az a fizikai felkészülés, mindenképp sportolj a suli mellett.
Vannak rendészeti tagozatos gimnáziumi osztályok, de az csak pár elméleti tárgyat jelent, szerintem nem akkora előny más gimihez képest. (Pl Zrínyi Gimnázium vagy Pécelen a Rádayban is van ilyen).
5/8 anonim válasza:
Utolsó, azért sokat jelent. Nővérem rendészeti technikumba járt, volt nekik magánbiztonság-és vagyonvédelem, jogi ismeretek, intézkedéstaktika, társadalomismeret, személy és vagyonőri ismeretek, rendészeti szervek ismerete, stb. Azért nagy előny szerintem.
6/8 anonim válasza:
Ja, + az érettségi rendészetből
7/8 anonim válasza:
A rendészeti Technikum az más, én a sima gimiket mondom, amelyekben van rendészeti tagozat.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2021. febr. 16. 13:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!