Szerintetek neki fogjak távoktatású ill. levelezős érettséginek?
Én is levelezőn érettségiztem munka mellett. Nem volt könnyű egyszerre csinálni két dolgot, de a levelező könnyebb volt a nappalinál. Aztán nappalin fősulit is végeztem.
Azért kerültem ilyen kerülőutakra, mert az általános iskolám olyan sötét volt hogy a pártemberek gyerekei kaptak jó jegyeket, a többi meg mehetett szakmunkásképzőbe még akkor is ha valakiből akár tudós is lehetett volna. Vagy orvos a mai orvoshiányos helyzetünkben. Persze a pártemberek gyerekeiből sem lett orvos.
Én estire jártam és járok jelenleg is. Lényegében ugyanaz, csak más az időbeosztás. Jártam egyébként nappalin is érettségis osztályba, tehát van összehasonlítási alapom.
Először is, olyan nincs, hogy nem tanultok nyelvet (az egyik előző válaszadó írta), ugyanis az idegen nyelv kötelező érettségi tárgy. Csak hogy véletlenül se legyen félreinformálva senki.
Én azt mondom, hogy egy egyébként értelmes ember meg tudja csinálni. A nappalihoz képest vannak pozitív és negatív tapasztalataim is. Negatív pl. hogy sokan 0 tudással jönnek és eléggé vissza tudják húzni a csapatot. Na de ez már részletkérdés. Szóval estire sok hülye jár, na. Nappalin azért nem volt ennyi. Vagy ha nem is konkrétan hülye, gyengébb. Ez egyébként a jegyeken is meglátszik. Másoknak ez annyiban hátrány, hogy keményen hozzá kell tenni otthon, ha 4- es, 5- ös érettségit szeretnének. Én az utóbbi kategóriába tartozom. Egyébként maga az óraszám is kevesebb, de érettségire ugyanannyit kell tudni, tehát ilyen szempontból keményebb. Nincs meg a nappalis szájbarágás. Nekem tettem már olyan, kedvesnek szánt megjegyzést, higy "ilyen könnyen úgysem lesz érettségid máshol" - na, ezzel vitatkoznék, mert ponthogy nehezebb kevesebb segítséggel ugyanabból a követelményből megütni egy szintet.
Pozitívum, hogy felnőttként kezeljük egymást, sokkal lazább a légkör is, és bár tény, hogy negatív értelemben is kevesebb az idő, azért összességében nem olyan rossz, hogy sok felesleges hülyeség is kimarad.
Én a nappalinál ezerszer jobbnak tartom - persze aki nem kettesre hajt, annak nehezebb inkább, többet kell itthon dolgozni. Én mondjuk szeretem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!