Mennyi felvételi pontom lesz?
Tavaly érettségiztem már de akkor nem jelentkeztem, van olyan eredmény ami tanusítványon van meg, nem tom ez számít-e. Lényeg a lényeg: közép matek 98%, angol közép 96%, angol emelt 80% meg van 1 felsőfokú angol nyelvvizsgám. Ezekre az eredményekre a felvis pontszámító 428 pontot számol(pécs gazdálkodás és menedzsment, fix ezek alapján duplázással van a legtöbb pontom).
Helyes ez így?
Ugye idéntől -vagy lehet már tavaly is volt nem tom- kötelező az emelt érettségi és én azt gondoltam, hogy azzal az érettségi eredménnyel lehet ezt teljesíteni ami a 2 tantárgy között van ami alapján ugye számolják a pontszámomat, ha ez így lenne akkor a 428 helyett 406 pontom (emelt angol+közép matek) lenne mert ugye ha minden igaz egyszerre nem lehet nyelvi emelt érettségire is meg a nyelvvizsgára is pontot kapni, ami elég határeset, ezért el is akartam menni emelt matekozni, de a 42e ft az nem kevés pénz, ezért ha nem kell nyilván akkor inkább nem mennék, hétfőn akartam bemenni jelentkezni. Remélem érthetően fogalmaztam, előre is köszi a választ!
Haha, örülök, hogy ekkora az érdeklődés a témával kapcsolatban :D Köszi a válaszokat meg a szavazatokat is!
A fenti link szerint ugye nem kell feltétlen minden szakon azokkal a tárgyakkal teljesíteni az emelt követelményt ami alapján pontot számíthatnak, gondolom ezért jött ki a pont. Ha jól értem akkor akár testnevelés érettségivel is teljesíthettem volna az emeltet nem?
Ma van 4-ig telefonos ügyfélszolgálat, megpróbálom felhívni őket :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!