Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kb. hány pontom lenne egy...

Kb. hány pontom lenne egy felvételin/érettségin és hova vennének fel?

Figyelt kérdés

Év végi jegyek úgy 4.5-ös átlaggal, középfokú érettségik 4-esek, angol és fizika az idegen nyelv és választott.

És ha lenne egy emelt szintű 5-ös matekom vagy informatikám?

Keresgéltem a neten, de nem igazán értem. A maximális pontszám 500, ha jól látom. Felvennének-e utóbbival valami jobb ingyenes szakra, informatika, közgáz?

Egyébként csak régi érettségim van, nagyon régi, ezért gondolom egy természettudományos tárgyból még külön érettségiznek kéne. (Akkor még nem kellett, általában idegen nyelvet választottunk.)

2021. jan. 15. 13:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Felvi.hu-n le van írva, hogy hogyan van a pontszámítás. Kalkulátor is van, ahova csak be kell írni a jegyeket és kiadja az mennyi pont, de most néztem és ez jelenleg nem elérhető. Kb. az a lényeg, hogy 500 pont a max, ebből 400 a hozott pont (év végi jegyek, érettségi eredmények), 100 pedig a plusz dolgokért jár (pl. nyelvvizsga, emelt érettségi). Ezeket most nem fejtem ki, mert hosszú lenne és tényleg jól le van írva felvi-n.

Az ingyenes közgáz elég felejtős, ott nagyon magasak a ponthatárok, 460 körüli, attól meg messze vagy. Fizetősre viszont könnyű bejutni és 1 év után át lehet jelentkezni államira, ha nagyon jó jegyeid vannak.

Infón alacsonyabbak a határok, oda sokkal reálisabban be lehet kerülni államira (szintén felvin meg tudod nézni hol mennyi szokott lenni a ponthatár). Az emelt érettségi kéne hozzá, természettudományos nem kötelező.

2021. jan. 15. 13:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Közgazdasági szakokra legtöbb helyen 400 a ponthatár. Nekem 5.0 mindkét év átlaga, van egy 96%os infó közepem, 5ösre tippelem a többi érettségimet, de még így is 70+%os matek emeltet kéne írnom, hogy meglegyen a 400 pont... nincs nyelvvizsgám... nyelvvizsgával elég lenne 50%os matek emelt.
2021. jan. 15. 13:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Két tárgyból is emelt szintű kell általában jobb helyekre? Természettudományos azért kellene, mert ma kötelező az érettségin, és ilyenem nincs. Anno 90% körüli volt két felvételim (ma emelt szintű érettségi), az elég lehetne. Infóra lehet matek emelt szintű is, vagy kell infó?
2021. jan. 15. 14:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Ti hogy érettségiznétek? Vegyem meg a tankönyveket? Csak egyfajta tankönyvek vannak most?
2021. jan. 15. 14:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga

[link]

2021. jan. 15. 14:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ha jól olvasom, aki egyszer már érettségizett középszinten, az nem érettségizhet emelt szinten? Akkor hogy veszik fel később az embert jó szakra... Nálunk akárhányszor lehetett még felvételizni.
2021. jan. 15. 15:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
érettségizhet csak fizetni kell érte [link]
2021. jan. 15. 15:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ha jól olvasom, aki egyszer már érettségizett középszinten, az nem érettségizhet emelt szinten? "

Ezt hol olvastad? Természetesen ez nincs így. Érettségizhetsz emelt szinten olyanbol, amiből már van középszintűd (a 2005. előtti érettségik középszintnek számítanak). Többször is tehetsz ugyanabbol a tárgybol emeltet is, csak persze mindegyikért fizetni kell.

"Természettudományos azért kellene, mert ma kötelező az érettségin, és ilyenem nincs. "Ez megint nem így van. Tavaly érettségiztem, magyar, töri, matek, angol és német voltak a tárgyaim. Ez a természettudományos érettségi egy tévhit. Lehet, azzal kevered, hogy az iskolábol vitt pontoknál kell lennie egy term. tud. tárgynak? De ettől érettségizni még nem kell belőle.

2021. jan. 15. 16:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Menj nyugodtan csak 40 ezer per emelt érettségi.
2021. jan. 17. 17:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!