Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes turizmust tanulni...

Érdemes turizmust tanulni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Turizmus és vendéglátás BA-ra jelentkeznék az egyetemre, de nem tudom, hogy a korona miatt van-e értelme ezzel foglalkozni, lesz-e munkám. 3 év múlva végeznék, addig remélhetőleg eltakarodik a vírus az életünkből, de érdekelne a véleményetek, hogy megéri-e ezt a szakot választani.

2021. febr. 13. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

Amit egyszer hallottam: egy sokk után (mint pl a COVID) 6 hónap, mire rend lesz a politikában, 6 év, mire helyreáll a gazdaság és 60 év, mire az emberek fejében is minden a helyére kerül...

Szerintem ezt célszerű alapul venni...

2021. febr. 13. 16:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Most végeztem turizmuson. Szerintem válassz mást. Én is most kezdek egy másik alapszakot 24 évesen, amivel munkám is lesz...

Ebben a szektorban még egy pár évig nem lesz (normális) munkalehetőség.

Olyat válassz, amivel el tudsz helyezkedni, utána még ha szeretnél, elvégezhetsz egy második szakot levelezőn, ami érdekel is. Fordítva sokkal nehezebb. :(

2021. febr. 13. 17:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A turizmus-vendéglátás egy gazdasági diploma, közgazdász turizmus vendéglátás szakon. Ugyanúgy felvesznek vele dolgozni gazdasági területre, mint más ilyen diplomával. Nekem több kollégám is van ilyen diplomával számviteli területen vagy kereskedelmi osztályon. Szóval ha 3 év múlva még mindig gond van a turizmussal, akkor is lehet azért kezdeni a diplomával valamit.
2021. febr. 14. 10:42
 4/7 anonim ***** válasza:
81%
Inkább válassz mást.
2021. febr. 14. 22:17
 5/7 anonim válasza:
100%
ne válassz mást! szuper szak én is azon végeztem, a két nyelvvizsga valamint a gazdasági tantárgyak miatt remek lehetőséget biztosít az SSC szektorban. én 2017ben végeztem el, majd elmentem szállodába dolgozni, 40 napig bírtam brutto 200k-t kerestem, utána SSC-re váltottam jelenleg brutto 600k-t keresek (délmagyarország). 28F
2021. febr. 26. 11:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia, kedves 5-ös válaszoló!

Én a 2-es vagyok, aki most végzett turizmuson.

Tudnál mesélni róla, hogy pontosan mit csinálsz? Én nagyjából tudom, mit takar az SSC szektor (a kérdező nem biztos), de sok rosszat is hallottam róla.

Illetve ha ilyen területen szeretne elhelyezkedni a kérdező, nem hasznosabb egy nyelvszak vagy akár nemzetközi gazdálkodás diploma (szintén 2 nyelvvizsga a követelmény)?

Én pl azért jöttem turizmus-vendéglátásra, mert kifejezetten ez érdekelt, soha nem akartam irodában ülni. Szállodában vagy vendéglátásban tudtam elképzelni a jövőm, mostanáig.

De sajnos ez a szektor most off. Így már minden lehtőség érdekelne, hogy legyen munkám. :D

2021. febr. 27. 15:57
 7/7 anonim válasza:
100%

Kedves 6-os :) (5-ös vagyok)

turizmus vendéglátás szak egy tök jó beugró volt az SSC szektorba. egyértelmű hogy a nemzetközi gazdálkodás diploma is jó, sőtt jobb is, de bármelyikkel lehet jó állásod is meg munkanélküli is lehetsz, ez habitus kérdése.

Ha jól beszélsz 2 nyelvet, ismétlem JÓL, (nyelvvizsga nem elég) akkor egytök jó karrierlehetőség. annó az egyetemi gyakszimat pl ausztriában csináltam valamint németországban is éltem 1 évig.

Az SSC szektor nagyon nyitott, egy diplomával és nyelvvizsgával hatalmas lehetőség mind Budapesten mind vidéken. Ebben a szektorban nem csak dolgozhatsz hanem pénzt is kereshetsz :)

de ha konkrét kérdéseid lennének segítek szívesen:)

2021. márc. 1. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!