Gizzardon kérdése:
Vélemények a nemrég újraindult Mezőgazdasági Vízgazdálkodás MSc-ről?
Figyelt kérdés
Nem sok információt találni erről a szakról csak a debreceni egyetem tantervét és kiváncsi vagyok milyen ez a szak, milyenek az elhelyezkedési lehetőségek, mennyire elismert külföldön. Gödöllőre jelentkeznék levelezőre.2021. febr. 11. 15:03
1/3 anonim válasza:
Olyan, főleg állami szervekhez lehet vele bekerülni ahol én állami bértábla szerinti javadalmazásért nem szeretnék dolgozni. Ennek ellenére hiány lehet belőlük, mivel kevésbé vonzó karrier ez így. Persze a versenyszférához képest gondolom, hogy külföldön is hasonló lehetséges a helyzet. De egy hasonlóan jó példa : fizika tanárt a világon se találni sok iskolába. Aki ilyen irányultságú inkább elmegy műszaki területre tanulni. Ennek ellenére továbbra is 140 ezret kínálnak egy kezdő 25 éves fizika tanárnak. Megélni sem lehet belőle.
2/3 anonim válasza:
Az Msc-ről sokat nem tudok nyilatkozni, de két napja voltam egy állásinterjún ahova pont ilyen vagy hasonló végzettségű embereket keresnek a Nemzeti Földügyi Központnál, mezőgazdasági kutak szakreferensnek jelentkeztem. Mezőgazdasági kutak engedélyeztetésével foglalkozik ez a része az NFK-nak. Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök, hidrogeológus, agrármérnök vagy környezetmérnök végzettséget írtak az álláshirdetésben. Az interjú szakmai jellegű is volt azon kívül, hogy megkérdezték ugye, hogy jelenleg mivel is foglalkozom, mivel a jelenlegi helyemen is kormánytisztviselő vagyok és hasonló munkakörben dolgoztam eddig. A szakmai kérdésekre jól fel kell készülni, egy kettő volt amin elhasaltam sajna, de a nagy része ment szerencsére. És még lesz második körös interjú is szóval megválogatják az embereket jövőhéten derül ki, hogy mehetek-e második körre. A fizetés 240 nettó körül alakul és mellé van cafeteria, illetve utazási támogatás.(bérlet)
3/3 anonim válasza:
2: azért sokat elmond ezekről a mérnök szakmákról az, hogy 240-ért is ekkora verseny van, hogy válogathatnak.
Vannak olyan területek ahol ennyiért jelentkező se lenne, nem, hogy válogatás az emberek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!