Vannak itt olyanok akik nemrég végeztek ELTE jogon?

Figyelt kérdés
Harmadévesként kíváncsi vagyok megéri e ez a sok szenvedés mert egyik oldal azt mondja, hogy nem, egy summa cum laude és 3 nyelvvizsga meg versenyek nélkül egy minimálbéres állásom lesz, a másik oldal meg azt mondja, hogy jogászt még nem láttak éhen halni, pláne aki az ELTE-n végzett. Mikor végeztetek, milyen minősítésben, hol dolgoztok jelenleg és megéri e a fizetésért?

2020. szept. 23. 19:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%
Jogi egyetemet annak érdemes végezni, akinek a családjában van (szülők, nagyszülők) vannak ügyvédek. Hátrahagyják a jól bejáratott ügyfélkört.Vannak az ismerettségi köreimben végzett jogászok, panaszkodnak,hogy nehéz az elhelyezkedés. Ha nagy nehezen sikerül is, akkor minimálbér a kereset a szakvizsgáig. Azután beindulhat. De ahhoz évek kellenek.
2020. szept. 23. 21:41
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
Az ELTE mindenképpen jobb választás volt, mint a többi budapesti egyetem jogi kara. De erős befolyásos ismerettségi kör kell ahhoz, hogy jó helyre be tudj kerülni. A mai "divatos" területek az adójog, emberjog. Talán itt tudnál többet keresni.
2020. szept. 24. 06:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Én idén végeztem, viszonylag jó átlaggal, két és fél hónapja nem találok állást.

Előszőr én is persze a jó helyekre jelentkeztem (már ahova volt üresedés, mert egyébként eleve kevés az álláshirdetés ezen a területen), aztán egyre jobban adtam lejjebb, kis egyszemélyes ügyvédi irodákba is beadtam a jelentkezést, pedig a korábbi gyakornoki tapasztalataim alapján megfogadtam, hogy oda soha többet.

Jelenleg szinte majdnem minden nap megyek interjúra. A kiválasztás több hét mindenhol, sok helyen többfordulós, szóval fogalmam sincs mikor lesz munkám, hatalmas a bizonytalanság. Diákhitelem van, mindjárt fizeti kell a TB-t is, albérlet... stb.

Én nagyon az első oldal mellett szavazok, summa, Erasmus, diákszervezeti tagság nélkül a jó helyeket el lehet felejteni. Még egy ELTE-s cum laude-vel is a bérminimumos kis iroda erhető el csak.

Én hiaba dolgoztam végig az 5 évet gyakornokként, senkit nem érdekelt, mindenhol az Erasmust kérdezték, ahová anyagi okok miatt nem tudtam menni, nem lustaságból. Azt viszont nagyon sajnalom utólag, hogy diákszervezetbe nem léptem be, az sokat segített volna.

Mivel engem a gazdasági, üzleti es adójog érdekel, most azon gondolkodom, hogy elkezdek egy másik szakot, közgázt, hátha a kettő együtt megdobhatja az esélyeimet. Aztán persze ki tudja mi lesz...

2020. okt. 4. 09:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Utolsó ELTE ÁJKn végeztél és két hónap alatt tényleg sehova nem vettek fel?
2020. okt. 6. 00:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sajnos sehova.
2020. okt. 6. 08:33
 6/11 anonim válasza:
100%
Én jövőre szeretnék ELTE jogra menni, de ezek után nem tudom érdemes e ennyi időt bele fektetni ebbe az egészbe....
2020. okt. 6. 22:31
 7/11 anonim ***** válasza:
36%
Ne menjetek jogra."Dísszakma." Csak nagy ismerettségi (ügyvédi) kör esetén érdemes. Nem lehet elhelyezkedni. Egyik ismerősöm 5 év keresgélés után feladta. Otthon tanít németet. Ennyit ért a joggal.
2020. okt. 8. 10:34
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ha mentek is, mindenképp kell mellé egy másik diploma is. Lehetőleg már jog alatt érdemes elkezdeni egy másikat, akár levelezőn is, ha nem fér bele és párhuzamosan a kettőt, de utána mindenképp. A lényeg, hogy ki kell tűnni valamivel, legyen az 2. diploma, summa cum laude, külföld vagy bármi, mert a jó munkahelyek ezek alapján szűrnek.
2020. okt. 9. 20:22
 9/11 anonim ***** válasza:
36%
Tehát sok-sok tanulás a semmiért...
2020. okt. 11. 13:46
 10/11 anonim ***** válasza:
47%
szakmával többet érsz.
2020. okt. 11. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!