Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tovább szeretnék tanulni, de...

Tovább szeretnék tanulni, de nincs pénzem rá. Milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, 18 évesen letettem egy szakmát, de a covid keresztbe tett, és jelenleg csak kevés munkám van, így sokat gondolkodom, tervezek. Rájöttem, hogy nem tudom magam elkepzelni ebben a szakmában pár év múlva. ( szépségipar)

Mellesleg tudom, hogy okos és értelmes vagyok, így ez a munka nekem nem elég kielégítő. Félre értés ne essék, nem a szépségiparban dolgozókat degradálom, csak azt szeretném ezzel mondani, hogy én ettől többet szeretnék elérni, aktívabb, pörgősebb, felelősségteljesebb és több agytornát igénylő munkát szeretnék.

Gondolkoztam, hogy elvégzek valami tanfolyamot, de a pénzem épp, hogy a megélhetésemre elég, így sok választásom nincs. Léteznek ingyenes tanfolyamok még? Érdekel a hr terület, esetleg fuvarszervező... Irodai munkában gondolkodom.

Milyen tanfolyamot lehet elvegezni, ami ad egy tisztességes, viszonylag jól fizető állást? Nem vágyom nagyra, havi 250-300 körül szeretnék megkeresni nettóban. A szépségiparban ennek közel a dupláját kerestem covid előtt

, de egyszerűen akkor sem érzem azt, hogy ez engem kielégítene.

Köszönöm a válaszokat!

2021. febr. 9. 14:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen szakterületeken nem fogsz ennyit OKJ végzettséggel irodai munkával megkeresni.
2021. febr. 9. 15:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nettó 250-300 ezerre vágysz OKJ végzettséggel, ami nem túl nagy szerinted.. Magyarországon ilyenről te ne álmodozz kérlek. :D
2021. febr. 9. 15:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Kezdő mérnökként (úgy, hogy már 10 éve dolgozok a cégnél más munkakörben) keresek ennyit, szóval sok sikert!
2021. febr. 9. 16:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Az egyetem ingyenes.
2021. febr. 9. 17:10
 5/11 anonim ***** válasza:
4es csak akkor ingyenes ha bekerülsz
2021. febr. 9. 17:34
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát ha nem kerülsz be, akkor se kell rá költeni :D (Értelemszerűen a költségeset nyilván meg se jelöli, aki nem tud fizetni.)
2021. febr. 9. 19:06
 7/11 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom. A párom HÉV jegy ellenőr. Átlagban 280 nettó a fizetése. Csak egy érettségije van. Én a szépségiparban covid előtt átlagban 400 nettót kerestem ( ez ami megmaradt tisztán, miután mindent kifizettem )

Húgom szintén csak egy érettségivel irodista egy cégnél, 270 nettóért. A másik húgom virágpiacon dolgozik, 230ért. Szüleim 300 nettó felett keresnek, és apukámnak szintén csak érettségije van, anyukám mondjuk főiskolát végzett.

Ezek alapján nem elképzelhetetlen az, amit írtam. Pest megye.

2021. febr. 10. 00:00
 8/11 anonim ***** válasza:
83%
Ha ennyire jól lehetne keresni csak érettségivel, csuda jó élete lenne az embereknek MO-n. Nehezen hiszem el amit írsz, kedves kérdező!
2021. febr. 10. 16:15
 9/11 A kérdező kommentje:
Ha el hiszed ha nem, így van. Szerinted miért ez a viszonyítási alapom? Csak jó ember által kell bekerulni :D
2021. febr. 11. 10:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha vannak megfelelő kapcsolataid, akkor minek akarsz tanulni? Betesznek valami jó helyre aztán láss csodát! :D
2021. febr. 11. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!