Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Igazából mennyire használható...

Igazából mennyire használható egy gazdaságis diploma?

Figyelt kérdés
Pénzügy és számviteles vagyok. Tudom, hogy sokszor oltották már a gazdaságisokat de attól még megtudják találni a helyüket a munkaerőpiacon. Viszont én azon gondolkozom, hogy nem Magyarországon akarok dolgozni, szóval nem csak az érdekel, hogy mennyire lehet elhelyezkedni, hanem az is, hogy igazából mennyire használható a tudás amit így adnak. Ugye mivel nem dolgoztam soha, nem tudom. Ugye nyilván a számviteles tárgyak könyvelni tanítanak de könyvelő meg nem akarok lenni, bár előfordulhat az is simán. Viszont sokszor érzem azt, hogy az órák olyan tudást adnak, ami nem semmit de nem is eleget ér. (Hülyén hangzik). Szóval így minden érdekel, hogy itthon/külföldön mennyire lehet elhelyezkedni és mennyire lehet olyan munkát végezni, ami nem is ehhez a szakhoz passzol leginkább (nyilván gazdasági munka).

2021. febr. 8. 22:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Egész könnyen el lehet vele helyezkedni, viszont mielőtt elmész külföldre, érdemes 1-2 évet dolgozni Magyarországon egy nevesebb multinál.
2021. febr. 8. 23:12
 2/2 anonim ***** válasza:

A közgazdászokat 2 vonalról szidják, de teljesen alaptalanul, puszta frusztráltságból. Egyfelől a műszaki vonalról van egy teljesen érthető rivalizálás, ami szerintem abból ered, hogy a közgazdaságtudomány az egyetlen elterjedt irány jelenleg itthon, ahol STEM diploma nélkül a mérnökökkel megegyező, viszonylag magas jövedelemre tehetsz szert, és egyszerűen idegesítő a műszakisok számára, hogy hozzájuk képest a "bölcsész" közgazdászok ugyan olyan magas karriert futhatnak be.

Másfelől olyanok kritizálják tapasztalataim szerint a közgazdász képzést, akik nem vettek rész felsőoktatásban, vagy ha igen, hamar kibuktak. Számukra (egyáltalán nem alaptalanul) a gazdaságisok az a hely, ahova a céltalan lányok mennek gyerekszülés előtt, hogy legyen diplomájuk.

Tapasztalatom szerint, Budapesten, ha a Corvinus, BGE, BME hármas, vagy a jövőben + ELTEről keresel pályát viszonylag matekosabb közgazdász szakról, mint pénzügy, nemzetközi gazdálkodás, vagy alk. közgazdaság, viszonylag könnyen, és gyorsan találhatsz jó munkát, nagyon magas kezdő fizetéssel. A diplomád értékes a munkaerőpiacon, ne aggódj, pályakezdő közgazdászként biztosan találsz megfelelő munkát.

A külföldi munkaerőpiacot csak felületesen ismerem, de úgy látom, hogy stabil nyelvtudással és megfelelő tapasztalattal el tudsz helyezkedni bárhol.

2021. febr. 8. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!