Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a különbség nappali,...

Mi a különbség nappali, levelező, meg a FOKSZ között?

Figyelt kérdés

Többen mondjak nekem, hogy a levelező meg a felsőoktatasi szakképzés (FOKSZ), az ugyanaz. Meg hogy aki levelezőn tanul, az nem diplomás, az csak egy papírt kap, hogy van egy szakmája.

Most ez komoly?

Én úgy tudtam, hogy levelezős ugyanolyan diplomát kap mint a nappalis csak az lesz ráírva, hogy "levelező". A felsőoktatasi szakképzés pedig nem egyetem, nem felsőoktatás, ők szervezik, de nem diplomát ad, hanem kb. egy szakmát.

De javítsatok, ha nem tudom, lehet én vagyok totálisan eltévelyedve....

2021. febr. 5. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A levelező és a foksz nagyon nem ugyanaz. A levelező az kb olyan, mint a nappali, csak nem kell minden nap bejárni, péntek délután meg szombaton tartják meg az órákat (de egy ismerős azt mondta, hogy azt se minden héten van). Viszont amúgy ugyanazok az órák vannak, ugyanannyi ideig tart a képzés és ad is diplomát. 100%, hogy ad, még a diplomaosztón is ott voltak.

Ezzel szemben a foksz csak egy alapot ad, nem is olyan hosszú, mint a többi, nem tanulnak mindent, de a nappalihoz hasonlóan nekik is hétköznap vannak az óráik és a tanterv egy része teljesen megegyezik a nappalissal (még közös óráink is voltak velük), csak ugye nekik rövidebb a képzés és így nem is tanulnak minden tárgyat. Azt nem tudom, hogy pontosan milyen papírt kapnak róla a végén.

2021. febr. 5. 13:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A foszk nem diploma

a nappali/levelező/esti/tavoktatas pedig a képzési forma

BA/BSc/BProf/MA/MSc/osztatlan képzés ami diplomát ad

2021. febr. 5. 14:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Na én is így tudtam. Ok, köszi!
2021. febr. 5. 15:18
 4/4 anonim ***** válasza:
69%
Ha a nappali a 100%, a levelező 75%, a foszk meg 40%.
2021. febr. 5. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!