Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ezt meg tudom csinálni egyetemen?

Ezt meg tudom csinálni egyetemen?

Figyelt kérdés
Meg tudom-e azt csinálni, hogy ha tartok attól, hogy nem lesz meg a félév, akkor hogy ne rakjanak át fizetősre újra leadom a felvételi kérelmet (akár ugyanerre akár másik szakra/egyetemre)február 15-ig így ugyan újrakezdem az egyetemet/szakot, de legalább államin maradok (persze gondolom a felhasznált félév az ugyanúgy "minuszos lenne")
2021. febr. 1. 16:03
 1/1 anonim ***** válasza:

ha most mindenből meg is buksz, nem fognak átrakni fizetősre. ha jól tudom mindenhol csak a tavaszi félév után van átsorolás, az utolsó két aktív félév átlaga alapján.

Szóval ha most nem is sikerült valami jól, de a követekező félévben fel tudod magad hozni, akkor jó leszel.

De alapvetően megteheted azt amit írtál. Újrafelvételizel, majd újrabeiratkozol, az elvégzett krediteidet pedig elfogadtatod.

Azonban ha annyira pocsékul sikerült ez a féléved, hogy odafigyelve a másodikkal sem tudnád magad felhozni a szükséges átlagra, én átgondolnám, hogy ténylegesen akarsz-e és tudsz e ezen a képzésen maradni. (nyilván ha ebben a félévben olyan magánügyi dolgok voltak amik ellehetetlenítettek, akkor nem elbátortalanítani akarlak, te tudod hogy miért siekrült úgy, ahogyan ez a félév)

2021. febr. 1. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!