Azt elfelejtettem leírni, hogy tudom hogy vannak osztatlan tanári szakok, de felvennének úgy hogy nem tanultam angolt közép iskolában, csak ötödiktől nyolcadikig
2020. okt. 21. 08:01
2/7 anonim válasza:
Nem. Angoltanárit is végezned kell ahhoz, hogy angolt taníthass.
2020. okt. 21. 08:39
3/7 anonim válasza:
Osztatlan képzés van 2 szakoz kell választani. A felvételi követelmények teljesítését nézik senkit nem érdekel mettől meddig tanultál angolt 2 évnyi jegy kell (középiskolai) meg a megfelelő érettségik és az alkalmassági követelményeit kell teljesíteni (ez nem nyelvi alkalmassági hanem felvételi elbeszélgetés, amire motivációs levelet kell vinni).
Felvi.hu megkeresed a megfelelő egyetemen a szakot és megnézed a követelményeket.
2020. okt. 21. 09:19
4/7 anonim válasza:
Már a felvételi beszélgetés is azon az adott nyelven folyik, amit majd egyszer tanítani szeretnél. Természetesen az oktatás szakmai része (azaz zöme) úgyszintén. Tehát némettanár-képzősök németül, angoltanár-képzősök angolul hallgatnak nyelvészeti, nyelvelméleti (fonetika, mondattan, morfológia, szemantika stb), nyelvkultúra, nyelvtörténet előadásokat, és azon a nyelven is számolnak be, konzultálnak, stb. a nem egyszer anyanyelvi tanárokkal.
2020. okt. 21. 12:41
5/7 anonim válasza:
Az nem igaz, hogy a felvételi elbeszélgetés idegen nyelven folyik. Nekem se így volt anno. A képzés 5-6 éves, attól függően, hogy ált. iskolai vagy középiskolai tanár lennél.
2020. okt. 21. 17:48
6/7 anettbp válasza:
Emelt szintű érettségit kell tenned, aminek a szóbeli része természetesen angolul zajlik.
2020. okt. 22. 10:07
7/7 fomlang válasza:
Ha nyelvtanári végzettséged van valamely nyelvből, és egy másikból felsőfokúd, akkor elvileg taníthatod.
Az adott időszak rendelkezéseit viszont az iskolának be kell tartani, tehát ha az előírás közoktatásban a megfelelő szakos végzettség, akkor iskolában nem lehet azt tanítani, amiből "csak" nyelvvizsgád van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!