Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most jan.24.-én írtam meg a...

Most jan.24.-én írtam meg a Központi felvételit amit nagyon elizgultam!! Mit tegyek?? Nem jutok be sehova?? Van esélyem?

Figyelt kérdés

Megírtam a felvételit, és elizgultam és rossz lett.

Összesen 29 pontot szereztem matek:13p magyar:16p.Még nincsen leadva a jelentkezési lapom, de én így jelöltem sorrendileg az iskolákat :Kispesti Deák Ferenc gimnázium

Sztehlo Gábor gimnázium

Bornemisza Péter gimnázium

Pogány Frigyes gimnáziumot írtam utoljára

Azért irtam ilyen jó iskolákat, mert nagyon sokat gyakoroltam a felvételire, és gondoltam jó lesz.

Az átlagom 3,5;4.

Szerintetek felvesznek ide valamelyik közül?

Vagy még irjak be rosszabb iskolákat??

Szerintem nem vesznek fel egyikbe sem.

Szerintetek?

Kéne egy kis tanács,mert egész nap ezen idegeskedem!!

2021. jan. 31. 19:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem írj be még 1-2-3 iskolát, olyat is,ami nagyon gyenge, hogy valahova mindenképp bekerülj. Én nem gimiben gondolkoznék egyébként, inkább valami szakközepet javasolnék, esetleg ha a jegyeid jók akkor technikumot.
2021. jan. 31. 20:01
 2/18 A kérdező kommentje:
Budai középiskola esetleg ez?
2021. jan. 31. 20:07
 3/18 anonim ***** válasza:
80%
Keress olyan iskolát, ahová nem kell központi felvételek, hanem a jegyek alapján történik a felvétel. Mint pl. a Kontyfa.
2021. jan. 31. 20:17
 4/18 anonim ***** válasza:
51%

Esélyed szerintem van,csak nem olyan nagy.

Mindenképp jelölj meg gyengébb iskolákat,de azért ne mondj le a gimikrről sem.

2021. jan. 31. 20:22
 5/18 A kérdező kommentje:

És szerinted a szóbelivel fel tudom húzni az esélyemet?

Mivel engem mindegyik iskolába befognak hívni szóbelizni.

Angol szakot jelöltem.

2021. jan. 31. 20:24
 6/18 anonim ***** válasza:
72%
Igen,szóbelivel szépen növelheted az esélyeidet.
2021. jan. 31. 20:26
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még írj pár be pár sulit.
2021. jan. 31. 20:30
 8/18 anonim ***** válasza:
28%

Mi kell izgulni egy felvételin?

Ha tanultál volna akkor nem így írod meg. De te ennyit tudtál/tanultál így ilyen eredmény született volna akkor is, ha nem izgulsz.

2021. jan. 31. 20:35
 9/18 anonim ***** válasza:

Ez a 3 gimnázium hagyd meg így. Viszont írj mégf utána pár sulit!

De ne gimnáziumot,hanem szagimnáziumot,technikumot,szakképzőt!

2021. febr. 1. 06:04
 10/18 anonim ***** válasza:

A Deák és a Sztehlo teljesen esélytelen, a másik kettőt nem ismerem.

A Deáknál szóbelire sem fognak behívni, sokkal kevesebb pontod van, mint a szóbeli behívási ponthatár volt az elmúlt 3 évben.

A Sztehlo-ba mindenkit behívnak szóbelire, de max szóbeli ponttal is jóval a korábbi évek ponthatára alatt lennél.

Azt is vedd figyelembe, hogy idén 12000-rel több felvételiző van, mint eddig bármikor, de a gimnáziumi férőhelyek száma nem nőtt.

Nem írtad milyen érdeklődésed van, milyen szakra mennél, ha megírod, akkor tudunk esetleg valami tanácsot adni.

Első körben próbálj meg technikumban gondolkodni, mert reális esély arra nincsen, hogy normális gimnáziumba bekerülj. Vannak ezek között is olyanok pl ahol van nyelvi előkészítő osztály, vagy emelt órászámú idegennyelv. Technikumból is lehet egyetemre menni, ha ez a későbbi cél.

2021. febr. 1. 06:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!