Most jan.24.-én írtam meg a Központi felvételit amit nagyon elizgultam!! Mit tegyek?? Nem jutok be sehova?? Van esélyem?
Megírtam a felvételit, és elizgultam és rossz lett.
Összesen 29 pontot szereztem matek:13p magyar:16p.Még nincsen leadva a jelentkezési lapom, de én így jelöltem sorrendileg az iskolákat :Kispesti Deák Ferenc gimnázium
Sztehlo Gábor gimnázium
Bornemisza Péter gimnázium
Pogány Frigyes gimnáziumot írtam utoljára
Azért irtam ilyen jó iskolákat, mert nagyon sokat gyakoroltam a felvételire, és gondoltam jó lesz.
Az átlagom 3,5;4.
Szerintetek felvesznek ide valamelyik közül?
Vagy még irjak be rosszabb iskolákat??
Szerintem nem vesznek fel egyikbe sem.
Szerintetek?
Kéne egy kis tanács,mert egész nap ezen idegeskedem!!
Esélyed szerintem van,csak nem olyan nagy.
Mindenképp jelölj meg gyengébb iskolákat,de azért ne mondj le a gimikrről sem.
És szerinted a szóbelivel fel tudom húzni az esélyemet?
Mivel engem mindegyik iskolába befognak hívni szóbelizni.
Angol szakot jelöltem.
Mi kell izgulni egy felvételin?
Ha tanultál volna akkor nem így írod meg. De te ennyit tudtál/tanultál így ilyen eredmény született volna akkor is, ha nem izgulsz.
Ez a 3 gimnázium hagyd meg így. Viszont írj mégf utána pár sulit!
De ne gimnáziumot,hanem szagimnáziumot,technikumot,szakképzőt!
A Deák és a Sztehlo teljesen esélytelen, a másik kettőt nem ismerem.
A Deáknál szóbelire sem fognak behívni, sokkal kevesebb pontod van, mint a szóbeli behívási ponthatár volt az elmúlt 3 évben.
A Sztehlo-ba mindenkit behívnak szóbelire, de max szóbeli ponttal is jóval a korábbi évek ponthatára alatt lennél.
Azt is vedd figyelembe, hogy idén 12000-rel több felvételiző van, mint eddig bármikor, de a gimnáziumi férőhelyek száma nem nőtt.
Nem írtad milyen érdeklődésed van, milyen szakra mennél, ha megírod, akkor tudunk esetleg valami tanácsot adni.
Első körben próbálj meg technikumban gondolkodni, mert reális esély arra nincsen, hogy normális gimnáziumba bekerülj. Vannak ezek között is olyanok pl ahol van nyelvi előkészítő osztály, vagy emelt órászámú idegennyelv. Technikumból is lehet egyetemre menni, ha ez a későbbi cél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!