Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetemen a legjobb a...

Melyik egyetemen a legjobb a kertészmérnök szak?

Figyelt kérdés

Jelenleg gazdaságinformatikusnak tanulok a BGE-n (még hátra van néhány felévem) és mióta Budapesten élek, rájöttem, hogy mennyire imádtam kertészkedni a szüleim kertjében. Ők sem ebből élnek, de minden nyáron/ősszel óriási befőzési csinálnak, a szomszédokkal cserélhetnek mindenfélét, és rájöttem, hogy én is ezt akarom majd csinálni, csak kicsit tovább vinni a dolgot. Jelenleg panellakásban, 3 négyzetméteres erkélyen próbálkozom zöldségek termesztésével, nyáron a plafonig futtattam a koktélparadicsomot(a szüleim kertjéből szereztem palántát), gyönyörű termés is volt, borzasztóan büszke voltam rá.

Ha meglesz a gazdinfó diplomám, úgy gondolom, a pénz se lesz olyan nagy probléma, de úgy általánosságban sem a pénz a kérdés, azzal szerencsére nincs problémám.

Azt találtam ki, hogy valami unalmas irodai munka mellett levelezőn szeretnék kertészmérnöknek tanulni!

A kérdés: hol éri meg a legjobban? Hol kapnám a legnagyobb gyakorlati tudást?

Köszi a segítséget!

2021. jan. 31. 12:26
 1/2 anonim válasza:
100%
Láttam ebben a temában pár hozzászólást debrecenben 50-50. Szerintem jó alap lenne. Bár ebben a topikban kereskess és van egy bejegyzés ahol jellemeztek 3 egyetemet. A debreceni volt a fifty-fifty.
2021. aug. 7. 01:29
 2/2 Empir válasza:

Én a Georgikonra járok kertészmérnök szakra. Csak ajánlani tudom. Ugyanolyan (vagy nagyobb) presztízse van, mint Gödöllőnek, de itt sokkal családiasabb a hangulat. A legtöbb tanár névről ismer, és sokukkal tegeződünk. Gödöllőn csak egy Neptun kód leszel a sok közül.

A másik előny, hogy kilépek az épületből és ott vagyok a tanüzemben. Nincsenek nagy távolságok, minden van (ha régi is), szóval a gyakorlati része is tök jól megoldott.

2023. jan. 30. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!