Emelt magyar vagy emelt angol érettségi?
Ha gond nélkül tudsz mondjuk egy CNN-riportot végighallgatni és angol fórumokon is megállod a helyed kommunikáció terén, az emelt angol 60% simán meglesz.
Ezen felül az emelt angol érettségi struktúrája sokkal jobban hasonlít a középszinthez mint az emelt magyaré.
Szóval ja, emelt angol sokkal könnyebb. (és nem is véletlen hogy ez a legnépszerűbb emeltes tantárgy és hogy annyi a jelentkező hogy ebből nem csak megyeszékhelyeken vannak vizsgahelyszínek az írásbelin)
Azt se feledjük, hogy 60%-tól B2-nyelvvizsgát is ad az emelt angol.
Angol, egyértelműen.
Én szintemelőztem magyarból. 1 évem volt felkészülni rá (OKJ mellett), de borzasztó nehéz volt. Mármint olyan értelemben, hogy nem tudtad pontosan mire számíts. Kinek a verse lesz benne, ki van a képen, milyen alakzat, mi a téma amiről írni kell.
Pl. Tavalyi írádbelin körbe írtak egy írót, ki kellett találni 5 sorból ki az (Krúdy volt). Sokat kell olvasnod, és a magyar emeltnél rájössz, hogy miért kellett annyi kötelező olvasmány. Bár ez csak annak fontos, akinek kell a magyar emelt.
Szerintem könnyebben, mint a magyarra. Ha megvan az akarat hozzá, akkor menni fog.
Fentebb is írtak példákat, hogy milyen hamar felkészültek angolra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!