Orvosi egyetem pontszamok?

Figyelt kérdés
Szoval en most turisztikai szalgimnaziumba jarok, de tovabb tanulni viszont orvosira szeretnek menni (eddig nagyon erdekelt a turisztika de most hogy mar azt tanulom teljesen elvesztettem az erdeklodesemet benne, az orvosi meg mindig is erdekelt ez egyre jobban), es attol meg hogy turisztikai szak-ba mentem de jo a fizika,kemia,biosz attol felvennenek? Es ha igen kb mennyi pontot kell elerni hogy egy jo egyetemre vegyenek fel? (Most pl a Semmelweis Egyetem erdekel de meg nem vagyok benne biztos. (9.-es vagyok)

2021. jan. 29. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Emelt szintű érettségiket kell tenned biológiából és fizikából vagy kémiából. A kémiát ajánlják többen a fizikára kevesebb tárgy épül. Magas a ponthatár, főleg a Semmelweisen. 80-90% körüli érettségiket kell írnod. Ha tudsz ebből a két tárgyból emelt szinten jó érettségiket írni, akkor mehetsz turisztikai szakgimnáziumból is. Viszont a biosz kémia húzós egyszerre nem biztos, hogy a sok szakmai tárgy mellett kellően fel tudsz majd készülni, ott szerintem nem is fektetnének rá nagy hangsúlyt, csak ha eljárnál különórákra a két tárgyból. Ha még ilyen fiatal vagy a helyedben meggondolnám magam és váltanék egy sima gimire, ahol erős a biosz kémia fakt.
2021. jan. 29. 13:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem is válts. Nagyon húzós a biosz kémia együtt. Főleg emelten. Látom hogy több barátnőm aki szakgimnáziumba jár hogy mennyit tanulnak a szakmai tárgyakra. Többet mint az érettségisekre. Szóval szerintem válts mert még az elején vagy, ha nagyon akarod az orvosit
2021. jan. 30. 17:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal, ha valóban orvos szeretnél lenni, akkor célszerű még most váltani... főleg, ha a turisztika nem is érdekel igazán.

Nem lehetetlen szakgimiből sem bejutni orvosira, de jelentősen csökkented az esélyeid, hiszen sokaknak még biosz-kémia szakos gimiből is meggyűlik a baja a felvételivel.

440-460 körüli ponthatárok szoktak lenni, nagyon erős emelt érettségik kellenek hozzá, közel sem elég egy gyenge 60%-os 5-ös.

Beszélj a szüleiddel is erről és gondolkozz el a váltáson, ha 9.-es vagy még nem késő.

2021. febr. 8. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!