A felvételi pontszámom 351 pont lett. Szerintetek így
megtudok csinálni egy 400 pontos szakot?
Figyelt kérdés
352 pontot értem el a felvételin, de sajnos a szak, amelyre jelentkeztem nem indult, de felvettek egy 400 pontos szakra önköltségesként, mert ahhoz csak 280 pont kellett. A kérdés az az, hogy miért ekkora a differencia a két ponthatár között, illetve mennyire reális elgondolás, hogy a 352 pontommal és úgy, hogy érdekel a szak el tudom végezni a 400 pontos szakot?
Szerintetek mennyire függ össze a pontszám és az elvégezendő szak nehézsége? És még egy dolog, hogy rendészeti osztályba jártam szóval, nincs róla fogalmam sem, hogy néznek ki a tantárgyak, csak sejtésem van.
Szerintetek mennyire függ össze a pontszám és az elvégezendő szak nehézsége?
Kevéssé. Nézd meg az infós szakok ponthatárát vagy a mérnöki szakokét. Inkább a szakok népszerűségét mutatja a ponthatár, de még ez sem 100%-ig igaz.
2020. aug. 1. 07:42
2/8 anonim válasza:
Semennyire nem függ össze. Például a Corvinus legtöbb szakján a csillagos égben van a ponthatár, elvégezni meg gyerekjáték.
2020. aug. 1. 07:54
3/8 anonim válasza:
Hozzánk a 417-ös szakra 330-al is felvettek valakit xD
2020. aug. 1. 13:29
4/8 anonim válasza:
*417-es
2020. aug. 1. 13:29
5/8 anonim válasza:
A szak számít meg az intézmény maga nem a ponthatár. Sok szaknál meg van húzva 400 nál a limit mert az alá nem mehet, mert állami ponthatár. Mondok két példát BME VIK mérnökinformatikus 400 alatt, BCE GTK turizmus 400 felett. Na ugye?
2020. aug. 1. 13:42
6/8 anonim válasza:
Az Óbudai Egyetemen a gazdmen pontja államin szintén azért 400 mert megvan húzva a limit kérdező. Államin nem mehet ott se 400 alá fizetősön meg ugye lehet minimum 280 is. Ha nem végzed el, nem azért nem mert 351 pontod lett ha bekerültél automatikusan el is végezheted. Elvi akadálya nincs.
2020. aug. 1. 13:52
7/8 anonim válasza:
Nem értitek a lényeget. Attól hogy valahol 400 a ponthatár államin, lehet hogy a felvettek 2/3-a önköltségesen csinálja, akik mind 400 és 280 pont között vannak.
2020. aug. 1. 14:02
8/8 anonim válasza:
Ugye tudod, hogy a meg tudok csinálni-t három szóba írják, mert nem a megtudok tartozik össze, hanem a megcsinálni. A tudok csak közbeékelt szó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!