Egyetemi oktató/óraadó tudok lenni anélkül, hogy doktori iskolába kelljen jelentkeznem vagy doktori címet szerezni?
Nagyon szeretnék órát tartani az egyetemen, mondhatni hobbiból. Viszont az adjunktusi és egyéb állásokhoz PhD és publikációs lista kell, ami nekem egyik sincs, illetve még a doktoranduszokat láttam órát tartani, de nem engedhetek most meg magamnak egy teljesen nappali doktori képzést 4 éven át, szóval azt kizárt, hogy bevállaljam a következő 4-5 évben.
Van alap és mesterszakos diplomám, illetve most egy második alapszakon tanulok, itt próbálkozom minden olyan pályázattal, ami ehhez közelebb visz, de már nem vagyok nappalis diák, ezért nem is tudok pályázni annyi dologra.
Azok az oktatók, akik nem doktorok és nem is doktoranduszok, hogy kerültek mégis az egyetemre, mint oktató vagy óraadó? Tudom, hogy van különbség egy közönséges óraadó és egy adjunktus között, nem vagyok fogalomzavarban, de számomra csak a tanítás a fontos, a kutatói és egyéb tevékenység és felhatalmazás annyira nem.
A fokozattal nem rendelkező oktatók szerintem részben úgy kerültek oda, hogy elkezdtek egy doktorit, de abbahagyták, tanítani viszont szerettek, és ott maradtak egy tanári állásban.
Illetve olyanokról is hallottam, akik korábban tanárként dolgoztak iskolában, de aztán (pl ismerős révén) beszervezték őket egyetemen oktatni alapozó tárgyakat.
Szóval a lényeg: kapcsolatok
Egy életet 25-30 évesen? Kétlem.
Hát hol a fa*ban írtad, hogy fiatalokról van szó? Én azokat ismerem, akik országos nagy szakemberekként életük későbbi időszakában oktattak egyetemen. És ezekről írtam. Szerintem ez ki is derült. Így aztán nem is értem ezt a hülye megjegyzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!