Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemi oktató/óraadó tudok...

Egyetemi oktató/óraadó tudok lenni anélkül, hogy doktori iskolába kelljen jelentkeznem vagy doktori címet szerezni?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék órát tartani az egyetemen, mondhatni hobbiból. Viszont az adjunktusi és egyéb állásokhoz PhD és publikációs lista kell, ami nekem egyik sincs, illetve még a doktoranduszokat láttam órát tartani, de nem engedhetek most meg magamnak egy teljesen nappali doktori képzést 4 éven át, szóval azt kizárt, hogy bevállaljam a következő 4-5 évben.

Van alap és mesterszakos diplomám, illetve most egy második alapszakon tanulok, itt próbálkozom minden olyan pályázattal, ami ehhez közelebb visz, de már nem vagyok nappalis diák, ezért nem is tudok pályázni annyi dologra.

Azok az oktatók, akik nem doktorok és nem is doktoranduszok, hogy kerültek mégis az egyetemre, mint oktató vagy óraadó? Tudom, hogy van különbség egy közönséges óraadó és egy adjunktus között, nem vagyok fogalomzavarban, de számomra csak a tanítás a fontos, a kutatói és egyéb tevékenység és felhatalmazás annyira nem.

2021. jan. 28. 13:18
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Egy életet töltöttek el kiemelkedőként szakmájukban, ennyi elég is hozzá.
2021. jan. 28. 14:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Egy életet 25-30 évesen? Kétlem. Nem professzorokról van csak szó.
2021. jan. 28. 14:10
 3/6 anonim ***** válasza:
59%
Én nemtom,mik ezek a phd meg ilyenek, de szerintem vannak ilyen 1-2 éves mesterképzések, és én úgy tudom, hogy azzal már lehet tanítani, tehát ha már megvan teljes diplomád nyelvvizsgával, asszem akkor tudsz ilyen mesterképzésre jelizni; szerintem adott iskola tanulmányi osztályán érdeklődd meg ennek a menetét. Hogy hogyan mehetsz mesterképzésre; hogy van-e ennek pl sulón belül egyéb követelménye; vagy pl mindenki mehet aki elvégzett már egy olyan irányultságu szakot, mint amilyen mesterképzésre menne. Én tehát nem tudom ezeket; de szóval tehát hallottam már olyat, hogy valaki azért ment mesterképzésre; mert azzal már lehet tanítnai.
2021. febr. 11. 00:43
 4/6 anonim ***** válasza:
59%
Vagy pl nemtudom, a tanársegédek mit csinálnak, amúgy asszem, ők is szoktak tartani órát rendszeresen; de tehát lehet, hogy ők pl olyanok, hogy pl valamilyen tudományterületű szakot elvégzett, de nincs tanári hozzá végzettsége; és akkor ő pl tanársegéd. Tehát van egy tudományterület, amit megcsinált egyetemen,és azt tudja talán oktatni.
2021. febr. 11. 00:46
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A fokozattal nem rendelkező oktatók szerintem részben úgy kerültek oda, hogy elkezdtek egy doktorit, de abbahagyták, tanítani viszont szerettek, és ott maradtak egy tanári állásban.

Illetve olyanokról is hallottam, akik korábban tanárként dolgoztak iskolában, de aztán (pl ismerős révén) beszervezték őket egyetemen oktatni alapozó tárgyakat.

Szóval a lényeg: kapcsolatok

2021. márc. 9. 17:07
 6/6 anonim ***** válasza:
91%

Egy életet 25-30 évesen? Kétlem.

Hát hol a fa*ban írtad, hogy fiatalokról van szó? Én azokat ismerem, akik országos nagy szakemberekként életük későbbi időszakában oktattak egyetemen. És ezekről írtam. Szerintem ez ki is derült. Így aztán nem is értem ezt a hülye megjegyzést.

2021. márc. 9. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!