Programtervező informatikus BSc-n mennyire húzós a vizsgaidőszak?
Ezt úgy értem, hogy mennyire kell sokat tanulni és/vagy beadandókkal bíbelődni.
Ezen felül ha az ajánlott félévekben veszitek fel a tárgyakat, mennyi vizsgát is kell letenni körülbelül?
Szia!
Én az SZTE-n vagyok infó szakon. Elég húzós tud lenni, sajnos nem igaz (nálunk legalábbis), amit az első válaszoló írt, azért tud húzós lenni a vizsgaidőszak, de ez félév függő is. Első félévben sok megajánlott van, de azt csak kis réteg kapja meg (a legjobb 5-10 ember), máshol nincs is. Attól is függ, hogy hány tárgyat veszel fel, ha csak a tantaerv szerintieket, akkor is egy minimum 6-8 előfordulhat félévenként. Ha mást is, akkor még több. Igen, rengeteg beadandó van, főleg a későbbi félévekben a gyakorlatokokon egyre ritkábban vannak zh-k, van ahol nincs is, de kötelező program (kötprog) beadandó van, ez tantárgy függő, hogy mennyire komplex, de valahol egy mobilappot kell megírnod, valahol egy asztali alkalmazást megírni, megint másiknál weboldalt, webes alkalmazst, stb., sokat kell tanulni, főleg , mert nem az egyetem tanít meg programozni, hanem te tanulsz meg a szabadidődben és amit az egyetemen tanulsz, az nagyon kevés. Kell külön fejleszteni magadat mellette. Ha ajánlott félévekben veszed fel a tárgyakat, akkor annyiból vizsgázol, amennyit felvettél (gyakorlatokból nincs vizsga, csak félévközi jegy, ami a beadandó(k)ból és/vagy a zh(k)-ból jön össze).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!