Milyen változtatásokat terveznek 2022-től a tanárképzésben bevezetni? Valakinek van erről információja?
Kedves Kérdező!
Érdemes írni, vagy felhívni valamelyik illetékest, hátha mondanak valamit erről, mert ez így tényleg nagyon bizonytalan. Ezen a linken az ELTE tanárképző központ munkatársait találod: [link]
Kedves 4-es válaszoló, köszönöm szépen! Honnan tudod ezeket? Mert én sehol semmit nem találtam, de lehet azóta már mondtak valamit, csak én nem értesültem róla.
Annak örülök, hogy "csak" 5 éves lesz a képzés (mint általában a többi osztatlan mesterképzés), mert én alapból középiskolai tanárnak akartam volna menni, az pedig 6 év lett volna, ami elég sok. Azt viszont nem értem miért van, hogy faktosokat így nem taníthatunk majd még, ugyan tapasztalatom még nincs, de szerintem azért 5 év is elég ahhoz, hogy valaki egy fakultációt meg tudjon tartani, de nem tudom...
Esetleg azt tudjátok, hogy a felvételi elbeszélgetés és a motivációs levél csak most a vírushelyzet miatt nem kellett, meg ugye tavaly vagy ez marad is így a jövőben?
Kicsit hülyén hangzik, de teljesen véletlenül jutottak a tudomásomra ezek a belső információk egy tévedésből nyilvanosra sikeredett online platformon. Még a tervezés folyamata zajlik az oktatáspolitika különböző szintjein, szóval csak a következő felvételinél fog biztosan kiderülni, hogy mi lesz.
A pályaalkalmasságiról és a motivációs levélről sajnos nem tudok, de igazából egyiktől sem érdemes tartani, nagyon könnyen megugorható. (Volt már szó az eltörléséről, de nem tudom, valójában mi lesz.)
Ha végül tényleg tanarként fogsz elhelyezkedni, akkor az első pár évben nem az lesz a prioritás, hogy faktos órákat tarts. Örülsz majd, hogy lyuk van ott hátul... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!