S. O. S.! A júliusi sorrend változtatáson van lehetőség fizetős szakot előrehozni?
Nagyon megtetszett az egyik egyetem a nyílt napon,de nem tudom hogy az önköltségesét utána írjam -e most? Vagy ráérek csak júliusban?.
Pl. Gazdálkodás és menedzsment szak érdekel
1.hely Corvinus állami
2.hely Budapesti Gazdálkodási Egyetem állami
3.Debreceni Egyetem állami
4.Corvinus önköltséges
5.BGE önköltséges
6 DE önköltséges
Így adom le
De tegyük fel hogy én nyáron mindenképp Corvinusos akarok lenni,akkor én előrehozhatom a költségesét?
Így a sorrend ez lenne:
1.Corvinus állami
2.Corvinus önköltséges
3.BGE állami
4.DE állami
5.BGE önköltséges
6.DE önköltséges
Ez így működhet 2020. Július 9-én?
Köszönöm előre is,mert most akarok jelentkezni a napokban,csak ebben tanácstalan vagyok
Testvérem. Miért helyeznéd az önköltségest az államilag támogatott elé? Ha akarnak, majd átsorolnak, de addig meg járhatnál a támogatottra is, ha van elég pontod.
Azt rakd első helyre, és olyan formában, amelyiket a legjobban szeretnéd. Ez olyan, hogy
Van az első helyre tett iskolád, tagozatod; megnézik, hogy oda beférsz-e.
Utána, ha oda nem , passzolnak tovább a másodiknak beírt szakodra; ha oda sem férsz be,
megnézik, hogy a harmadikba bejutsz-e; stb.
Tehát szerintem nem érdemes a költségtérítésest előbbre rakni, és preferálni az államival szemben.
Szal megnézik, mi a listádon az első, ha beférsz, tök jó;
ha nem, megnézik, mi a listádon a második, ha beférsz, tök jó;
ha nem, passzolnak tovább a 3. helynek; stb.
*Jaa, közbe megértettem az elvedet. Így akkor nem tudok neked további választ adni. Tehát hogy a Corvinust szeretnéd a legjobban.
De várjál, szerintem akkor rakd a Corvinust mind a két helyen első helyre; ha nem baj, hogy fizetni kell; mármint, az első helyre akkor a Corvinus államit, másodikra a Corvinus fizetőset; és akkor utána a többit, ha mindenképpen legjobban a Corvinusra szeretnél járni.
Lehet változtatni. Ez a sorrendmódosítás lényege. Akár az egész listát a feje tetejére állíthatod, csak új szakot/új fiztési formát nem tudsz bejelölni. Szóval azt is lehet mondani, hogy most tualjdonképpen teljesen mindegy, hogy milyen sorrendet állítasz fel. A lényg, hogy minden egyetemet, szakot, képzési formát stb bejelölj, ami szóba jöhet.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!