Turizmus-vendéglátást melyik suliban lenne értelme elvégezni?
Én BGE-n végeztem tavaly. Nem ajánlom, főleg most. A matek nehéz, de ha odateszed magad, teljesíthető.
Viszonylag könnyű amúgy az egész szak, én végig dolgoztam mellette 30-40 órában (vendéglátás) és így is 3-4 között volt az átlagom mindig.
Ami jó benne, hogy két nyelvvizsga kell a diplomához, így kettőt is tanulhatsz az egyetemen (3-3 félévig), nekem így lett egy felsőfokú angol és erős középfokú spanyol nyelvtudásom. De önmagában ez is kevés egy jó munkához. Amúgy én nagyon szerettem, mert mindenből tanultunk egy kicsit (pénzügy, számvitel, adózás, marketing, hr) - ezek mind hasznosak és számomra érdekesek is voltak, de egyikből sem kaptunk eleget ahhoz, hogy minket válasszanak egy interjún. Sajnos a gazdasági szakok közül ezt gondolják a leggyengébbnek.
Én mai eszemmel inkább gazdálkodási és menedzsmentre mennék, az hasonló olyan szempontból, hogy mindenből kapsz egy kicsit, de ugye a szaktárgyak nem turizmusosak, hanem inkább a multis munkákra készítenek fel (vezetői készségek fejlesztése, vállalati kommunikáció, projektmenedzsment stb.). Kicsit unalmasabb szak, de jobb alapot ad a mesterszakokhoz és a hr-esek is többre tartják.
Egyébként a Corvinus budapesti campusán a gazdmen szak specializációjaként indul idén a turizmus, én ezt az opciót nagyon ajánlanám neked! Így még 2 év alatt el tudnád dönteni, mire szakosodsz majd. Beolvadt a gazdmenbe a hr, a marketing és a turizmus is, lett tizenvalahány specializáció, szerintem nagyon jó kis képzés lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!