Osztatlan tanári képzés végezhető levelezőn?
Figyelt kérdés
24 évesen most kezdeném el szeptemberben. Nem leszek "öreg" nappalin?2021. jan. 22. 20:41
1/27 anonim válasza:
NEM lehet levelezőn végezni, azért a hat éves képzési idő elgondolkodtatna.
2/27 anonim válasza:
Nincs :) tanító, óvodapedagógus van levelezőn. Szerintem ez pont az a szak ahol fontos a kontakt ezért lehet csak így.
3/27 anonim válasza:
De igen, van osztatlan tanári képzés egy csomóféle szakpárral levelező tagozaton. Az egri Eszterházy Károly Egyetemen illetve a Miskolci Egyetemen indulnak levelezőn ilyen képzések. Kéthetente péntek-szombat oktatási napokkal. Ajánlom minden kommentelő figyelmébe a felvi.hu-t!
4/27 anonim válasza:
Két amúgy is gyenge egyetem tovább rontja a tanárképzés színvonalát.
5/27 anonim válasza:
#3-as, kérlek, írd már le nekem, hogy működik az ottani tanárképzés, hiszen én is tanárszakos vagyok, de másik egyetem nappali tagozatán. Olyan brutális laborgyakorlataim vannak, hogy néha este 8-ig bent voltunk. Csomó órám (ugye 2 szak + pszicho) alig fér bele 5 napba. Hogyan lehetséges ezt levelezőn (péntek-szombat) elvégezni?? És nekik is ugyanannyit ér majd a diplomájuk, mint nekünk?
6/27 A kérdező kommentje:
Te hol vagy 5os ?
2021. jan. 23. 16:27
7/27 anonim válasza:
2-es vagyok, amiről a hármas beszél igaz de azok 10 féléves levelezős képzések. Ez pedig azt jelenti, ami a szakok leírásában is benne van, hogy a Miskolci Egyetemen és a Károlyn is csak általános iskolai tanári diplomát kaphatsz, tehát ahhoz hogy te tudj tanítani máshol +2 évet valahol el kell végezned. A rendes tanári képzés 12 félév és sehol nincs levelező. Valószínű ezért lehet levelezőben Miskolcon vagy a Károlyn mert jóval kevesebb tárgyuk van és a gyakorlat sem olyan fontos, de a diplomájuk nem is ér annyit (persze annak elég aki általános iskolában akar tanítani).
8/27 A kérdező kommentje:
Dupla nyelvszakra mennék, tehát alapból akkor már nem lehet általános iskolai ugyanis abból nincs is olyan opció.
2021. jan. 23. 16:35
9/27 anonim válasza:
Igen :) szóval neked ez alapból nem is jó. Meg a tanárin ha mar lehúz az ember ennyi időt inkabb végigcsinálja hogy bárhol taníthasson, mert többet kereshet+több munkahely közül választhat.
10/27 anonim válasza:
7.! A Károlin nincs levelező képzés alapból. Ez az egyetem sose csinálna egy ilyen képzést, nem vállalna be ekkora presztizs veszteséget. Az egri meg a miskolci képzés amúgy se ér semmit, csak arra jó, hogy tovább rontsa a tanári pálya tekintélyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!