A töri, vagy a kémia fakt a jobb választás?
Összességében azt szeretném tudni, hogy majd a töri vagy a kémi érettségivel megyek többre.
A törivel a közgázt (nemzetközi gazd.; kereskedelem és marketing; turizmus és vendéglátás) céloznám meg, a kémiával pedig biomérnökit/ vegyészmérnökit.
Hát sajnos csak azt tudom mondani, hogy amelyiket jobban szeretnéd. Ha inkább humán beállítottságú vagy, akkor a töri, ha reálos, akkor pedig a kémia. Vagy vedd fel mind a kettőt. Nálunk több fakultációt is lehet választani.
Én reálos vagyok, szóval az én szivem a kémiához húzna. :)
Szia!
Idén érettségiztem, szerintem a kémiát vedd fel mindenképpen és menet közben még így is meggondolhatod magad, hogy inkább töri. Egy töri emeltre az ember magát is fel tudja készíteni, kémiából már nem igazán...
a töri sokkal több helyre jó, ha közben meggondolod magad
a kémia viszont nem
orvosi, állatorvosi, vegyész, kémia szak, gyógyszerész...kb. ennyi
A kémia annyiból jobb, hogy bár kevesebb helyre tudsz vele jelentkezni, azok legalább nem büfészakok. Az egyik válaszolónak igaza van abban, hogy kémiából nem tudsz magadtól felkészülni az érettségire, ha mondjuk 12. végén rájössz, tévedtél és mégsem a töri fakt kellett volna. Viszont a kémia egy rettentő nehéz tárgy, sokat kell tanulni, jó alapokat szerezni és igazán kell szeretni ahhoz, hogy jól megtanuld.
A töri sem egyszerű, de egy kicsit mesélősebb dolog szerintem. Ez alapján jó szóbelit lehet kitáncolni vele. Sok helyre jó, rengeteg dolgot mellé lehet tenni.
Szerintem azért gondold át, mi vonz inkább: reál, matek, kémia vagy humán, kommunikáció, töri, mert ezek közt azért nagy különbség van
77%-osnak azért egyáltalán nincsen igaza:D
Kémia az kb az összes TTK-s szakra jó, ezen kívül még amiket írt..
Szia!
Már biztos elkéstem a válaszommal , de csak most találtam ide. Én azt gondolom , hogy a kémia és a töri között eszméletlen nagy különbség van , mert a kémia reál tárgy a töri pedig humán. Arra menjél amelyik neked könnyebben megy. A kémia tőlem nagyon távol áll , sosem voltam jó belőle és tizedikbe majdnem meg is buktam. Töriből viszont ötös vagyok. De ezt neked kell eldöntened, hogy melyiket tanulod könnyebben és szívesebben. Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!