Emelt szinten érettségizem angolból, de felsőfokú nyelvvizsgát is abból tennék, érvényes ez így? Melyik hivatalos fórumon tudok érdeklődni?
Kéttannyelvű gimnáziumba járok, ahol ha emelt szintű érettségit teszel angol nyelvből és e mellé két másik érettségi tantárgyadat angolul teszed le, az emelt angol érettségi bizonyítvány egyenértékű lesz egy felsőfokú angol nyelvvizsgával. A felsőoktatási intézmény ahova jelentkezni szeretnék, követelményként 2 emelt érettségit vár a nyelvvizsga mellett. Az egyik emeltem egészen biztosan magyar lesz, a másik pedig az angol. (Nem szeretnék más tantárgyat az angol helyett, ezért született meg a kérdés:) Azonban a kötelező nyelvvizsga amivel az új szabályok szerint rendelkeznem kell, is angolból lenne. A nyelvvizsgámat pedig ott az érettségin, iskolai keretek között szerezném meg. Tehát a kérdés az, hogy lehetséges-e, hogy a választott érettségi tantárgyam is az angol, a nyelvvizsgám is angol, és ezt a kettőt egy időben szerzem meg? Ha az intézmény elfogadja az egyiket, elfogadhatja a másikat is? Vagy külön módon kellene nyelvvizsgát tennem esetleg másik nyelvből kellene nyelvvizsgáznom, vagy választanom kellene másik emelt tantárgyat? Milyen oldalon érdeklődhetnék szakmai vélemény után?
Előre is köszönöm a válaszokat!
#3-as pl gyógyszerészhez is 2 emelt kell
Szerintem a felvételi követelményeket teljesíted azzal a nyelvvizsga értékű papírral, viszont plusz pontot nem kapsz érte
Kötelező a nyelvvizsga a továbbtanuláshoz:)
Egyébként bölcsész szakok érdekelnek, pszichológia, keleti kultúrák, de még nem döntöttem pontosan. A felvételi követelményeknél olvastam, hogy 2 emelt érettségit kell tennem magyar irodalom vagy matematika vagy történelem és egy idegen nyelvből.
Ennek ellenére köszönöm a válaszokat!
Sem a nyelvvizsga, sem a 2 emelt érettségi nem kötelező ezekre a szakokra.
Nem tudom, hol olvastad. A felvi.hu-n vannak a hivatalos informáciok.
Egy emelt a kötelező, ha angolbol emeltezel, akkor az angol nyelvvizsgáért már nem jár többletpont. Pszichologiára magas a ponthatár, ha oda akarsz menni, akkor ÉRDEMES (de nem kötelező)egy második emeltet is tenni mondjuk magyarbol. Nem tudom, mi a második nyelved és milyen szinten vagy belőle, tudsz-e esetleg abbol nyelvvizsgázni?
Ajánlom az alábbi táblázatot a felvi.hu-rol. A 8. oldalon kezdődnek a bölcsész szakok. Innen másolok ki neked néhány sort:
"Bölcsészettudomány képzési területA felvétel feltételeként meghatározott emelt szintű érettségi vizsgatárgy az érettségi pont számításához meghatározott érettségi tárgyak közül választva teljesíthető.Az érettségi pont számításához két érettségi vizsgatárgyatkell választania a jelentkezőnek,egyet emelt szinten kell teljesíteni."
Szia en is vegzos vagyok; a nyelvvizsga nem kotelezo, 1 emelt kotelezo (valahol ketto pl orvosi)
Ha nem az abbol a nyelvvol van nyelvvizsgad amibol emeltezel ( tegyuk fel ha angolbol van nyelvvizsgad es angolbol emeltezel akkor a nyelvvizsgat figyelembe sem veszik)
Ha nem ugyan az a nyelv akkor
B2:28 pont
C1:40+
Utána néztem google-n is, mert a saját iskolámban is mindenki úgy tudja, hogy kell nyelvvizsga, a környezetemben is, de a google is egyik helyen azt írja, hogy eltörölték, a másik cikkben meg azt hogy kötelező. Azt hiszem kicsit elvesztem..
Viszont ha valóban csak egy emelt kell és 2 vizsgatárgy, akkor a kérdésem igazából meg lett válaszolva, úgyhogy köszönöm szépen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!