Valaki emelt érettségizett töriből? Nagyon nehéz volt? Hogy sikerült?
Pont a törit nem mondják olyan vészesnek. Nekem is mondták egy páran, hogy milyen nehéz, de úgy voltam vele, hogy kell a pont és ezért elmentem, nehogy már azért maradjak le az áhított iskoláról, mert lusta vagyok tanulni emeltre.
Nekem 76% lett, ez lehet nem olyan sok, de én hülyeségeken rontottam el főleg a szóbelit, bár végülis ígyis felvettek, és azt mondom érdemes volt csinálni, mert emelt nélkül nem vettek volna fel.
Amúgy én szóbelire sokkal többet tanultam, mint írásbelire, szerintem a szóbeli része húzósabb, de megcsinálható. Elegendő tanulással meglehet 75-80% és fölötte is.
Én idén érettségiztem, töriből emelt szinten. Én sokat készültem az írásbelire, már januártól ismételtem egészen áprilisig minden nap. (nem sokat egy nap, csak 1-2 órát, de tényleg minden nap foglalkoztam vele)
Így a szóbelire való felkészülés nem okozott különösebb gondot, hisz jó sok mindent megtanultam már írásbelire is. A szóbeli nekem nagyon pozitív élmény, 57 pontot kaptam a 60-ból. Így összesen 84% lett, aminél őszintén szólva kicsit jobbat vártam, de nagyon nagy hülyeségeket rontottam el írásbelin. :)
Összességében tisztességes készüléssel nem nehéz, talán az emeltek közül ez igényel a legkevesebb erőfeszítést, főleg, ha szereted és érdekel a töri. :) Így felvettek az áhított helyre, emelt nélkül ez nem jött volna össze sehogy, akárhogy számoltam. Érdemes megpróbálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!