Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Földmérők, mi a különbség?

Földmérők, mi a különbség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Itt nézegetem a felvit és már régóta szemezek a földmérővel, de két fajtája van. Van a földmérő és földrendező mérnök, illetve a földmérő és térinformatikai mérnöki szak. Nem igazán látom a Felvin a különbséget a kettő között, ezért valaki okosabbat szeretnék megkérdezni, miben más az egyik mint a másik :D

2021. jan. 10. 23:40
 1/2 anonim ***** válasza:

A földrendező alapszak, a térinformatikai mesterszak. A mesterre alapszak után mehetsz, erre konkrétan az építőmérnöki alapszakról érdemes, különben nehezebben kerülsz be és különbözeti tárgyakat is meg kell csinálnod.

Ahol még földmérést tanítanak, az építőmérnöki alapszak, és azon belül van egy "geodézia és térinformatika specializáció", ami már valóban hasonlít a földrendező alapszakra. Bár ez még mindig inkább az építés oldaláról közelíti meg a földmérést. A földrendező nekem sokkal specializáltabbnak tűnik, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Építőmérnökivel inkább lehet találni a diplomának megfelelő, de másmilyen munkát, mint a földmérővel.

Keresd meg a mintatanterveket a két alapszakhoz (ÓE, Soproni Egyetem, BME), és hasonlítsd össze a tárgyakat. Nézd meg melyik szimpatikus, illetve találd ki, hogy a földmérésben mivel is szeretnél pontosabban foglalkozni.

2021. jan. 11. 18:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Hatalmas pacsi, sokat segítettél, köszi :D
2021. jan. 12. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!