Mennyi idő felkészülni latin, angol középszintű érettségire?
Sziasztok jelenleg 11. osztályos vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy van rá esélyem, hogy ugye február 15-én azt mondjam, hogy ezt a két érettségit megpróbálom majd májusban és 90% felett legyen?
Felsőfokra megyek most angolból. Latinból meg gyakorolgatok.
Mennyi idő lehet a felkészülés ha biztosra akarok menni, így a sok sulis dolog mellett?
Igen pap leszek persze :)
Nem hanem nemsokára nyelvvizsgázom ès jó gyakorlási lehetōség.Emellett ha orvosira mennék nem kellene felvennem plusz tantárgyként.
A latin érettségi két részből áll: egy nyelvtani részből, és egy rövid fordításból (latin -> magyar). Az előbbihez szókincs és nyelvtani tudás kell, amit megad a latinoktatás.
A fordítást pedig gyakorolni kell (szótárazás, fordítástechnika, a mondatszerkezet átlátása stb.). Nem tudom milyen szinten állsz latinból, de ha nehézkesen megy, akkor találhatsz egyszerűbb latin nyelvű anyagokat is.
Persze, nem irodalmi szint, de a nyelvelsajátításban segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!