Napi 10-11 óra tanulás elég egy orvosis diáknak, ahhoz hogy jól teljesítsen?
Tehát összesen 10-11 óra.
Az egyetemen töltött idővel együtt...
Csak azért kérdezem, mert azt mondják hogy lehetetlen mellette dolgozni, mert egésznap tanulni kell...
Viszont szerintem 4-5 órát naponta az orvosisok is szoktak szórakozni, videójátékozni, filmet nézni, kutyát sétáltatni, vagy étterembe járni, akármi.
Tehát ha valaki ezeket feladja, akkor helyette könnyű-fizikai munkát végezhet helyette, mondjuk 4 órában, ami ráadásul kikapcsolja, nem?
Nekem ez kivitelezhetőnek tűnik.
Szia!
Harmadéves vagyok az orvosin.
Nekem egyetlen ismerősöm van, aki dolgozik az orvosi mellett, de ő is azért, mert ez már a második diplomája (az első a gyógyszerész), így neki már fizetnie kell a tandíjért illetve pár tárgyát el is fogadták. Farmakológiát mondjuk úgy, ahogy van, jóváírták, ami érthető is.
Én nem vagyok egy rossz tanuló, sikerült mindig 4,5 felett végeznem, amit úgy tudtam elérni, hogy mindennap tanultam valamennyit, nem csak a vizsgaidőszakban. Mikor nincs covid, akkor kb 4-ig suliban vagyok, sőt volt hogy 8ig, miközben délután volt két lyukas órám.
Hazamentem, örültem hogy valamit át tudtam nézni és bedőltem az ágyba. Úgy gondolom jó eszem van (nyilván nem ismertek, ezért írom, nem “kérkedésből”), és nem kellett 1-1 anyagot nyolcszor átolvasni ahhoz, hogy megjegyezzem. Másnak igen, sőt, vannak akiket folyamatos kudarcok érnek. Ez egy nagyon kemény szak, világszinten is, nem csak itthon.
Szerintem esélytelen mellette dolgozni (feltéve hogy nem fogadják el pár tárgyadat, mint írtam). Elsőben volt hogy éjfélig, hajnali egyig is tanultam. Most azért harmadéven már nem így van, na nem azért mert könnyebb lenne, hanem mert megtanultam hogyan lehet hatékonyabban memorizálni. Most már eljárok olykor edzeni is, több életem van, de dolgozni most se tudnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!