Jog vagy újságírás?

Figyelt kérdés
Jogi karon tanulok,de egyre inkább úgy érzem mégsem az én világom.A felvételikor média és kommunikáció lett volna a B terv,viszont egyre inkább azokat a véleményeket kapom,hogy semmi esély bölcsészkari diplomával elhelyezkedni.Viszont én úgy érzem,a jognál ugyanez a helyzet.Rendkívül túltelített és az egyetemi követelményekhez képest alacsonyak is a bérek.Nektek mi a véleményetek?

2021. jan. 8. 14:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő a kapcsolatok kialakításán múlik,de pont ezért,ha tudod,hogy ez nem a te világod,akkor nincs értelme folytatni a jogot. (Már ha ez azért elég ideje benned van,hogy nem igazán szereted).
2021. jan. 8. 15:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Abban teljesen igazad van, hogy nem ér annyit a jogi diploma, mint amennyit tanulni kell érte. Nagyin nehéz elhelyezkedni és nagyon alacsonyak a bérek. Nem tudom újságírással mik az esélyek, de ha kevesebbet kell hozzá tanulni, mint a joghoz és még érdekel is, akkor azt válaszd. Rosszabb lehetőségeid biztos nem lesznek, mint a joggal.
2021. jan. 8. 20:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Újságíróként se lenne könnyebb dolgod, ahhoz is nagyon komoly kapcsolatok kellenek.

Nem vagyok jártas a témában, szóval lehet hülyeséget írok, de esetleg annak próbálj meg utánajárni, hogy ha elvégzed a jogot, úgy lenne-e lehetőséged vmilyen formában újságírással foglalkozni, pl. vmilyen szakmai folyóiratnál.

2021. jan. 9. 13:47
 4/4 anonim válasza:
100%

Az egyik legjobb barátnőm újságíró egy online híroldalnál. Én nem javaslom neked az újságírást, bocs :( Egyrészt nagyon belterjes, csak úgy az utcáról ilyen nagyobb laphoz nem esel be, a kisebbek pedig nem tudnak rendesen fizetni. A fizetése nettó 260 ezer forint. A teteje valahol olyan nettó 320 környéke lesz, efölött csak a tényleg sztárújságírók keresnek. Iszonyú a fúrás és nem napi 8 órát dolgozik. (Ő közéleti témákban ír, a könnyedebbeket nem tudom.)

Nem tudom mennyire elviselhetetlen neked a jog, ha nagyon, akkor biztosan mást kell keresni, de az ne a médiatudomány legyen! A barátnőm sem azt végezte, nincs komm. szakos diplomája. Egy csomó kollégája nyelvszakos, közgazdász, politiológus.

Szerintem ha belefér, fejezd be nyugodtan a jogot, attól még lehetsz újságíró, ha tényleg az akarsz lenni!

2021. jan. 10. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!