Üzemmérnök vagy programtervező informatikus szak?
Egyetem igazából majdhogynem lényegtelen, oda menj amelyik közelebb van vagy amelyik a legszimpatikusabb. Ne a ranglisták alapján válassz, ilyen diplomákkal felesleges hol végzel. Világviszonylatban eleve egyik egyetem sem tűnik ki a másiktól.
Rágd át magad, hogy melyik szakon mit tanulnál, mi tetszene, és döntsd el, hogy miért is a proginfóra mész inkább. Ha lehetőséged van BSc-re, nem értem miért akarnál BProf-ra menni. Mindkettő alapképzés és mindkettő diploma, de a szintkülönbség az megvan és mindig meg is marad. Nem csak az egyenes út az MSc-ig a legfőbb előnye a BSc-nek, de sok diáktól hallani, hogy nagyon megbánták, mert olyan mintha átkerültek volna egy kisegítőbe, márcsak az odajárók miatt is. Arról nem is beszélve, hogy nem közelíti meg a BSc-t súlyban, sokan "könnyített BSc"-ként hivatkoznak rá. Külföldön egyébként nem igazán tudják hova tenni a BProf-ot, mert bár vannak hasonló más nevezésű Bachelor's programok, de kint nem mennek a BSc szintje alá. Mindenki reménykedett, hogy nem igazán lesz különbség, de sajnos ez egyre jobban cáfolódik, és nem sokkal van a FOSZK felett, hisz ugyanúgy legalább másfél évet kell pótolnod, hogy beteljesítsd elméletben a BSc-t, hogy aztán jelentkezhess MSc-re..
Ha itt gyk-n rákeresel a szakra, találni pár ilyen szakra járó kommentálót, de az esetek legtöbbjekor negatívként nyilvánulnak meg róla. Én személy szerint a BSc utolsó félévében vagyok, de nem igazán ajánlanám a BProf-ot. Egyedül a gyakorlati része jó a szaknak, de mindenképp a BSc-re menj ha arra is van lehetőséged.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Azt írtátok mindegy melyik egyetemre megyek. Ezek szerint annak sincs jelentősége, hogy Budapest, vagy esetleg egy kisebb város egyetemére járok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!