Mi a különbség a mérnökinfirmatikus a programtervező informatikus és az üzemmérnök informatikus között?
Proginfo: több a programozás és a matekos
tárgy. Ezzel csak programozóként fogsz tudni dolgozni.
Mérnökinfo: itt is van programozás, elég sok, de mellette műszaki, ipari tárgyak is, meg webes irány. Ezzel az informatika minden területén elhelyezkedhetsz. Akár gyarakba is.
Uzeminfo: mérnökinfo lebutított valtozata, az iparra koncentrálva.
Én mérnökinfo javasolnék, utana ha a prog erdekel akkor progrbol msc, ha más akkor másból. Több a lehetőséged.
A proginfó régi neve programtervező matematikus. Na, ebből indulj ki. Amúgy elvileg egy mérnökinfósnak kellene érteni jobban a hardverhez is. Nem is véletlen, hogy tanulnak digitális technikát, elektronikát, FPGA, asm programozást. A tapasztalat viszont, hogy az ide jelentkezők nagy része ezzel nincs tisztában, és ezeket a tárgyakat kötelező rossznak éli meg. Nagy részük tényleg olyan helyen dolgozik, ahova egy proginfós is elmehetne. Akit jobban érdekel a hardver, az általában úgyis villamosmérnökire megy, ott is van szoftveres rész is (ilyen lennék én is). Munkaerőpiacon nincs akkora különbség köztük, mint a képzésekben. (Villany az persze távolabb van, de azzal is vannak átfedések.)
Üzemmérnök az meg egy gyorstalpaló hozzájuk képest, van ott is hardver nem is olyan kevés. Kicsit rosszabbul cseng, de szerintem azzal se lesz gond elhelyezkedni.
(BME)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!