Mit érdemes tanulni, ha bioinformatikus szeretnék lenni?
Mindenképpen informatikai irányból szeretnék szakosodni. Mérnökinformatika alapszakra, majd info-bionikai mérnök mesterszakra gondoltam.
Továbbá, szerintetek Magyarországon van kereslet bioinformatikusokra?
Szia!
Én is nézelődtem ezzel kapcsolatban, viszont sajnos én ezt találtam:
Itt úgy néz ki, hogy nem informatikáról kell pl. erre a szakra jelentkezni.
Egyébként van pár cég Mo-on is, akik ezzel foglalkoznak.
Szia, én idén végzek mesteren bioinformatika szakirányon.
Egyre nagyobb itthon is a kereslet bioinformatikusok iránt: egyrészt cégek részéről (pl. Omixon, Turbine, Precision is Medicine), másrészt meg akadémia/egyetemek részéről. Külföldön az USA, Anglia a nyerő, illetve a fejlettebb "nyugati" országok. NGS adatelemzéssel, protein modellezéssel, hálózattudománnyal/rendszerbiológiával jól el lehet helyezkedni.
Itthon amúgy még leginkább az a szokás, hogy biológusokból lesz bioinformatikus, de lehet ez idővel változni fog. Bár alapvetően két bioinformatikus van: egyik típus aki adatot elemez, bioinformatikai programokat használ, a másik pedig aki maga is dolgozik bioinformatikai programokon, illetve jól ért az algoritmus részéhez. Az utóbbival foglalkozó bioinformatikusok gyakran eredetileg statisztikusok, fizikusok, vagy informatikusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!