Jó estét! Esélyes lennék - e jogi szakra bekerülni, egy jó emelt történelemmel és egy jó közép némettel? +50 pont az emelt miatt. Ugye még biológiából emeltezek, de annak a többlet 50 pontja, nem számít bele sajnos. Vagy igen? Úgy tudom, h nem.
Tippeld be a 12-ik évvégi jegyeidet, megtudod tippelni, hogy mit kapsz, illetve meg is célozhatsz egy jobb jegyet magadnak.
Minden szakra úgy lehet bejutni, ha benne vagy az első x legmagasabb pontot elért felvételizők között. A ponthatárt a jelentkezők pontjai határozzák meg, vagyis ha egy adott szakra 200 embert vesznek fel, akkor a jelentkezőket rangosorlják pontjaik szerint és a 200.-ik embernél meghúzzák a ponthatárt. Ha mondjuk 190.-nek és a 230.-nak is ugyanannyi pontja van, akkor 189 embert vesznek fel.
Ezt a túljelentkezést nem kell túlizgulni, van ahova 100 embert vesznek fel és 500-an jelentkeznek, mégis 440-430 között minden évben a ponthatár. Ami azt jelenti, hogy a jelentkezők nagy része közelében sem lehet a ponthatárnak...
Fizetősre szinte bárkit felvesznek, de minél jobb érettségit kell írni, hogy beelőzz másokat.
Nyilván nem én számolom, de ha így születnek a %-kok akkor így lenne érdemesebb. Az a baj, h szinte mindent túl gondolok és néha kétségbe is esek, h mi van ha lecsúszok. :(
Elcsúszom a 4-5 éves álmot és jó lenne, h ha először sikerülne. Nem pedig pl. : 2x-3x alkalommal
Nincs azzal semmi, ha elsőre nem sikerül. De nyugi, a jogra bekerülni nem olyan nehéz, elvégezni már igen.
Van akit harmadjára vettek fel egy 11 féléves képzésre, szerintem nem azon az egy éven fog múlni. Ne gondolj arra, hogy nem fog sikerülni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!