Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kereskedelem és marketing...

Ékezetes billetyűzet kérdése:

Kereskedelem és marketing képzés után ellátásilánc-menedzsment mesterképzés nehéz?

Figyelt kérdés
Vidéki egyetemen végzek nem sokára és szemezek ezzel a képzéssel. Érdemes lenne elvégeznem? Mennyit kell tanulni egy kermark képzéshez képest?

2020. dec. 28. 18:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Attól még hasznos a számvitel, és az egyik legértelmesebb, mivel kiváltja a mérlegképest...
2020. dec. 31. 21:27
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha viszont elvégzed a könyvvizsgálóit is, akkor a számvitel már nem fog számítani, a pénzügy viszont még mindig igen.
2020. dec. 31. 22:28
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit, inkább köszönök minden választ. :)
2021. jan. 1. 14:35
 14/16 anonim ***** válasza:

#6 mondd már el kérlek hogy miért kellene elfelejteni az ellátásilánc-menedzsment mesterszakot.

figyelek, ugyanis több ismerősöm is ezen a szakon végzett és pályakezdőként illetve középveteként is többet keresnek mint azok akik számvitelen végeztek.

Már nem 2005-ben vagyunk, nem csak számvitel és pénzügy létezik.

2021. márc. 30. 18:04
 15/16 anonim ***** válasza:

#14. Azért, mert egy gyenge tantárgyakkal telerakott képzésnek gondolom, és ha lehet választani (márpedig lehet), akkor ez nálam hátul kullog valahol a sor végén. Egyébként én kifejezetten a pénzügy, és nem a számvitel MSc mellett érveltem, én voltam az, aki a számvitel MSc hasznosságát is megkérdőjelezte (12. válasz), hiszen az okleveles könyvvizsgáló képzés nemhogy kiváltja, de sokkal értékesebb is annál (annak ellenére, hogy ha pl. már elfogytak az állami féléveid, akkor olcsóbb is elvégezni, mint a számvitel MSc-t). A pénzügy MSc-vel pedig még mindig az a tapasztalat, hogy lehet vele hasítani, és sokkal jobban, mint az ellátásilánc-menedzsmenttel.

A repretentativitást nélkülöző, ismerősi körödből gyűjtött tapasztalataidnál tudok jobbat, ez az oldal például engem igazol.

[link]

"Már nem 2005-ben vagyunk, nem csak számvitel és pénzügy létezik."

Ez igaz, és mindenki azt tanul, amit akar. Egy pénzügyes nyilván nem fog megsértődni, ha kevesebb versenytársa lesz a munkaerőpiacon, mert páran elmentek más mesterképzésekre tanulni. De azért én mégis inkább azt javasolnám, hogy ha nem a pénzügyre esik a választás, az akkor (közgáz területen) már inkább a közgáz elemző, vagy a BPM legyen, mert a többi csak ezek után jöhet a sorban...és ez még egy ideig jó eséllyel így is marad.

2021. márc. 30. 20:30
 16/16 anonim ***** válasza:

#15 Érződik az elfogultság felőled is és felőlem is. Én elismerem a számvitel, pénzügyi, többi gazdasági szakirányt is. Több auditor ismerősöm is van és nagyon jól élnek.

Én csak azt akartam mondani hogy nem kellene azt mondani hogy "ez sz*r, az sz*r" mert szerintem felesleges.

Én anno sokat vaciláltam hogy menjek-e végül Számvitel mesterre de amiatt hogy alapképzés alatt megutáltatták velem a könyvelést inkább nem mentem. Vezetés és szervezésnek nem láttam értelmét úgyhogy maradt ez. Tetszik, gyakornok vagyok egy nagy multinál és látom értelmét annak amit csinálok.

Ettől függetlenül szívesen lennék tax auditor vagy dolgoznék management consultingban például, de ez van.

Én egyébként nem Pesten lakom és itt alapvetően sincs Pénzügy MSc, helyette van Számvitel. Egyébként megnéztem a linket amit küldtél, nem tartom sokra ezt az oldalt de ez alapján sem áll rosszul az ellátásilánc-menedzsment, még a számvitelt is megelőzi.

Úgyhogy mivel itt ahol élek Pénzügy MSc sincs csak Számvitel illetve könyvelést megutáltam BSc miatt, a legjobb alternatíva az Ellátásilánc-menedzsment volt.

Úgy gondolom hogy ugyanúgy lehet jól keresni mind a két MSc-vel is.

2021. márc. 30. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!