Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van pár kérdésem az egyetemen...

Van pár kérdésem az egyetemen tanulható OKJ-s képzésekről?

Figyelt kérdés

1. Most érettségiztem, felvettek egyetemre 2éves FNA-s szakra. Ez a 4félév beleszámít a 12államilag támogatott félévbe vagy ez az "első OKJ-s szakma ingyenes" kategóriába tartozik?

2. Ha elvégzem 4félév alatt és utána elszeretnék menni egy 6féléves diplomás alapszakra akkor az még mindig ingyenes ugye?

Mire befejezném a felsőfokú OKJ-t akkor lennék 20éves.

Mire pedig a diplomát szerezném meg, akkor 23 lennék. Ha jól tudom az állam 24éves korig finanszírozza a tanulmányaimat. Ha így siekrülne elvégeznem mindent akkor benne lennénk a 12félévben és a 24éves korban is. Szóval ez így oké?

3. Akár FNA képzésre járok, akár ANA-ra a szüleim nem kaptam családipótlékot, ha eddig kaptak?

4. Ha az FNA képzés a 12államilag támogatott félébe tartozik, nem pedig az ingyen szakma kategóriába, akkor még megmarad az " első OKJ-s szakma ingyenes" lehetőségem?

2010. aug. 13. 12:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

ahh... freemailen kérdezett kérdésedre a válasz:

Szia! Fogalmam sincs erről az OKJ meg FSZ különbségről.. szerintem jól tudod, OKJ-t a középsuli szervezi. Pl nálunk anno közgazdaságiban volt hogy aki érettségizett,mehetett tovább banki szakügyintéző OKJra ugyanott a suliban.

Hát FSZre gondolom azért vannak a ponthatárok, mert fősulin van. Nem tudom, hogy van-e előnye vagy hátránya bármelyiknek, és azt sem tudom, hogy FSZ után jogosultak vagyunk-e még arra az OKJra. Ilyen jellegű kérdésekkel a Német Tündét kell zaklatni, ő lesz a szakképzési referensetek.

Bocs valamiért szar a freemail és nem akarja elküldeni a levelet... írj ide: nmirika@gmail.com

2010. aug. 13. 13:22
 12/13 A kérdező kommentje:

mesélj, milyen volt a kolesz? melyikbe voltál?:)

milyen árba vannak ott az albérletek?

2010. aug. 13. 13:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Teleki Blanka koliban voltam ( mivel ez a JGYPK kari kolja), elég ótvar, arra jó, hogy fedél legyen a fejed fölött. Ott olyanok a szobák, hogy a folyosóról nyílik egy ajtó, ott találsz egy olyan 15 négyzetméteres helyiséget, majd abból nyílik 2 ajtó, amik az A és B jelzésű szobák. Egy szoba 4 ágyas, így semmi élettered nincs a saját ágyadon kívül... Valamint mivel van az a közös helyiség, amit az A és B szoba 4-4 lakója közösen használ, elég szűkös... na szóval én egyrészt a helyhiány, másrészt a magánszféra hiánya miatt nem szerettem. A szobatársaim 1 kivételével mind ilyen diszkós piás partizósak voltak, így ugye nekünk kettőnknek kellett alkalmazkodnia a másik 6hoz, ami nem nagyon ment, sok volt a veszekedés, így inkább leléptem.

Albérletek nagyon vegyesek.. van ahol 10ezer + rezsirész (rezsi változó) kijössz. Mi hárman bérlünk egy lakást, ez 35000 + rezsi. Általában 20 ezer ftból kijövünk fejenként, szóval ha azt veszed hogy "csak" 10e forinttal drágább mint a kolesz, de megvan a nyugalmad és a szabadságod, akkor megéri. Lehet ám találni jókat, meg olcsóakat, csak időben el kell kezdeni keresgélni. Ha ne adj isten nem kapsz kolit, akkor sem kell kétségbe esni, rakás lehetőséged van még.

Mondjuk ha te bírod az éjszakázást meg az ordítozást akkor megleszel koliban is, nekem nem sikerült az ottani társadalomba beilleszkedni, mérsékeltebb típus vagyok annál.

2010. aug. 13. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!