Az ösi székely ékirást miért nem tanitják a magyar iskolákban?
Szerintem kötelező kellene legyen, és az összes helységnevet, földrajzi
megnevezést, ösi székely vonatkozásu neveket, eseményeket ékirással is meg
kellene jelentetni. A németek mai napig használják a Gotikus abc-t, és nagyon büszkék is rá. Pedig a Gotikus abc tulajdonképpen a latinból átvett,
és stilizált irásmod.
MINEK???? Teljesen fölösleges, sehol nem használja senki.
Mellesleg a gót betüket egyáltalán nem használják a németek, )meg nem is büszkék rá), söt a többség (60 év alatt) még elolvasni sem tudja, nemhogy írni. Mivel több, mint 30 éve élek Németországban, én tényleg tudom, mi van itt, nem pedig elképzelt hülyeségeket beszélek.
Használják, de valósznü, Te nem jártál Székelyföldön. Ott az összes
helyiségnév táblán a hivatalos román és magyar felirat alatt van a rovásirásos tábla. Idönként ledobálnak egyet, vagy többet, de mindig visszakerül a helyére.
A hires Mayer enciklopédiát Got betükkel nyomtatták ki,
az 1900-as évek elején, volt a kezemben ilyen példány. Akkora volt a fejlődés, utobbi 100 évben, hogy el kell feledni a szorzó táblát is, senkinek sem szükséges? Azon tünödök, mikor kezditek meg a jobb kézről leoperáltatni a fölösleges 3 ujjatokat, hiszen a mausznak csak két nyomó gombja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!