Milyen diákmunkával lehetne kifizetni a mome 700 ezres féléves tandíját?
Egyáltalán lehetséges ez, úgy hogy a szüleim nem tudnak beszálni semmivel?
Ha diálhitelt vennék fel később a dupláját kéne vissza fizetnem, ami kamatozik még évekkel később és tartok attól, hogy nem tudom vissza fizetni.
"Ha diálhitelt vennék fel később a dupláját kéne vissza fizetnem, ami kamatozik még évekkel később és tartok attól, hogy nem tudom vissza fizetni."
te egyáltalán utánanéztél a diákhitelnek?
olyan hitelről nem is tudok amit normálisan fizetve a dupláját kéne visszafizetni
most vettem fel 15millió lakáshitelt 15 évre és kicsit kevesebb mint 20at kell visszafizetni, és ennél a diákhitel1 jóval kedvezőbb
és ahogy írja az első, a 2 teljesen kamatmentes
"Ha diálhitelt vennék fel később a dupláját kéne vissza fizetnem, ami kamatozik még évekkel később és tartok attól, hogy nem tudom vissza fizetni."
Ilyen hülyeséget amúgy honnan az isten fszából tudtok venni? A tandíjra szánt diákhitel kamatmentes, egyrészt. Nem fog kamatozni. Másrészt pedig tudtommal a tanulmányaid befektetésnek szánod. Akkor talán olyan szakba kellene fektetni ennyi pénzt, ami visszahozza az árát, nem?
Egyébként havi 100-at, nyaranta havi 150-et szerintem nem lehetetlen megkeresni egy képzés mellett sem, az félévente kb 600-700 ezer forint. De ennek ellenére nem csinálnám másképp én sem, mint ahogy csináltam: minden félévre felvettem a diákhitelt és közben annyit dolgoztam, amennyi nem ment a tanulmányaim rovására, abból pedig előtörlesztettem, amennyit tudtam. Mire befejeztem a képzést, nem volt tartozásom. Olcsóbb volt a képzésem és mire diplomáztam, volt annyi tapasztalatom, hogy egy havi bérem fedezze a képzési díjat, de ott nem ez számít, hanem az elv.
Nem ijedezni kell a diákhiteltől, hanem tájékozódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!