Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi az idegennyelv-tanítás...

Mi az idegennyelv-tanítás előnye? Mi a jó benne?

Figyelt kérdés

Ne írja senki, hogy nincs előnye tanítani a nyelveket meg bármit (nem vagyok rá kiváncsi, hogy "ne legyek tanár" stb.) az előnyeit szeretném tudni. Mindenképpen tanár szeretnék lenni, és gondolkozom, hogy idegennyelvet tanítsak, akár nyelviskolában akár középiskolában. Viszont az elbizonytalanít, hogy ha jobban belegondolunk olyan uncsi tantárgy az idegennyelv. Főleg a tanárnak, ezért nem értem, hogy a nyelvtanárok, hogy tudják élvezni a munkájukat, hisz alap dolgokat tanítanak a diákoknak pl.színek, számok, állatok, alap mondatok, beszélgetés idegennyelven. Ezek meg olyan "semmilyenek", hisz ezt más anyanyelvű már születése óta tudja ezeket, a tanárnak meg a kamasz diákoknak kell megtanítani, ebben meg nincsen semmi pláne. Akkor mi az öröm a nyelvtanároknak a munkában, amikor csak a kommunikációt tanítják idegen nyelven. Az idegennyelv nem egy izgalmas, érdekes tantárgy mint pl. a töri, biológia.

Tehát milyen előnyei vannak az idegennyelv TANÍTÁSÁNAK (nem a tanulásának!).?

2020. dec. 13. 21:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak a tanáron múlik, hogy mennyire teszi érdekessé a nyelvtanítást! Nem mindenki ugyanazt mantrázza évtizedekig.
2020. dec. 13. 21:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Törit és bioszt is taníthatsz angolul. :)

Szerintem kreatív feladat, mert,bár minden éven ismétled az anyagot, kipróbálhatsz új módszereket, feladatot, csinálhatsz akár sajátot is. Vihetsz bele filmet, könyvet, kérhetsz kiselőadást stb.

Persze, van száraz része, de ott is lehet számonkérést kreatívan.

Meg a sok szempár,aki figyel, főleg,ha érdekli is... Szerintem fontos,hogy olyan tanárok legyünk,akire köszönettel gondolnak és nem utálnak.

2020. dec. 13. 21:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Na így már tényleg érdekesebben hangzik 2-es. Köszi, hogy ezeket leírtad! :)
2020. dec. 13. 22:01
 4/8 anonim ***** válasza:
53%
Nézd, tulajdonképp az összes tanári munka rohadt unalmas, mert azt ismétled évekig, amit kívülről tudsz. De ez a legtöbb szakmára igaz.
2020. dec. 13. 23:23
 5/8 anettbp ***** válasza:
52%
Szerintem a legizgalmasabb és a legváltozatosabb az idegen nyelv tanítása, mert minden műveltségi területtel és egyáltalán bármivel kapcsolatba lehet hozni. Az idegen nyelv nem cél, hanem eszköz, amin kifejezheted magad.
2020. dec. 14. 07:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Vajon kötelező összekeverni a tanítás és a tanulás fogalmakat?
2020. dec. 14. 10:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nyelvsuliba járok,jóba vagyok a tanárokkal,a bolond emberek miatt élvezik a legjobban😂 Rohadt sokat szórakoznak,meg egyben a tanítás is megy és ezért ők szeretik,élvezik. Ezekkel szerintem amugy is el lehet helyezkedni bárhol,meg a másik,hogy egy nyelv vagy 2 aztán tényleg nem hátrány. De lehet úgyis mint a középsulis tanárom,hogy reménytelennek látta a csoport háromnegyedét aztán csak telefonozás ment,aztán mikor látta hogy nekünk 5ösöknek is 3as lett az érettségi,akkor meg meg volt lepődve🤣 De a fizetést megkapja!

Szóval szerintem ez közösségtől függ. Volt egy nő tiszta depis volt,és őt nem is szerették tanítani,el lett mondva valami és ugyanúgy nem tudta. Az ilyenek nem nyújtanak élvezetet.De az biztos,hogy nagy felelősség. Én is gondolkodom rajta amúgy,mert ilyen nyelvsuliba megérné,oda amúgy is azért mennek,hogy tanuljanak.

2020. dec. 14. 12:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A nyelvtanítás egyben lifelong learning is!

És ez nem csak a magántanárokra vonatkozik. Vagy legalábbis kéne, hogy minden tanárra érvényes legyen...

Eleve az online lehetőségek hatalmas lehetőségeket nyitnak a tanárok előtt...

Visszaemlékszem, hogy egyetemista korunkban kb. 2-3 féle angol nyelvű újsághoz lehetett hozzájutni papír formájában, és abból fordítgattunk..

Most kattintásra van ezer és százezer online hírforrás.

De nem csak a hírek, hanem nyelvkönyvek, platformok, más tanárok módszerei, tapasztalatai, stb. stb. - mind-mind elérhetők a neten.

2020. dec. 14. 13:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!